Без категорії

Торгівля з-під поли

В одній з кав’ярень Хмельницького правоохоронці вилучили партію електронних «сигарет», якими торгували без ліцензії та без марок акцизного податку.

Електронні «сигарети» з спеціальним пристроєм, який нагріває рідкі  суміші хімічних речовин, що містяться в картриджах, заправних контейнерах та інших ємностях,  стали досить популярними серед молоді. Дехто вдихає ароматизовані пари через так званий персональний інгалятор, бо хоче йти в ногу з модою, дехто у такий спосіб намагається розпрощатися зі звичайними цигарками, а дехто заради цікавості. Коли ж електронні цигарки внесли до переліку підакцизних товарів і для торгівлі ними необхідно мати ліцензію, їхня ціна зросла  втричі. Приміром одна така штуковина на 100 тяг коштує за 200 гривень. Відповідно для тих, хто присів на неї та й для тих, хто її продає, стало питання: курити чи не курити, продавати чи не продавати. Покупці, яким такий товар став не по кишені, відмовились від нього, а ось продавці розділилися на законослухняних і тих, які шукають хитрощі, аби обійти закон. І тут, як кажуть, Китай в поміч. Товару цього там стільки, хоч греблю гати. Оптова ціна, звісно, суттєво нижча від тієї, що   у торгівельній мережі. Відтак хмельницький підприємець одразу зорієнтувався  і вирішив  одразу вбити двох зайців. Аби заманювати клієнтів  до своєї кав’ярні, він вирішив приторговувати  ще й електронними «сигаретема», але  з-під прилавку. Дешевше ніж у магазинах солодке куриво  розліталось, як гарячі пиріжки. Та інформація про підпільну точку електронних «сигарет» швидко дійшла до правоохоронців.  Під час проведення комплексу заходів з протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, вона підтвердилась.

«З незаконного обігу вилучено 2075 електронних «сигарет» без марок акцизного податку встановленого зразка та без відповідної ліцензії на загальну суму 423 тисячі гривень. А на особу, яка їх продавала, складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП», – повідомляють в поліції. Яку  саме суму штрафу має сплатити підприємець за незаконну торгівлю, наразі не відомо.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *