Без категорії

У Хмельницькому вшанували воїнів-інтернаціоналістів

15 лютого Україна відзначала День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди вчора хмельничани на чолі з міським головою поклали квіти до пам’ятника тим, хто загинув у війні в Афганістані та інших локальних конфліктах.

У цей пам’ятний день у міській раді відбулася також традиційна зустріч очільника громади Олександра Симчишина із воїнами-інтернаціоналістами. Учасникам зустрічі міський голова вручив матеріальну допомогу, подарунки та грамоти. Разом із ними обговорив наступні шляхи співпраці.

«Я знаю, що всі ви – люди військового обов’язку, – наголосив Олександр Симчишин. – Багато з вас воювали і на сході України у російсько-українській війні. Зважаючи на напружену ситуацію, сподіваюся на вашу підтримку і надалі. Ваші знання та досвід будуть корисні нашій молоді».

Очільник Хмельницького запевнив, що продовжуватиме практику надання воїнам-інтернаціоналістам житла: «Кожного року ми знаходимо кілька квартир для ваших родин. Вже у 2022 році житло отримав учасник війни у Афганістані, котрий воював і в російсько-українській війні. Запевняю, що будемо продовжувати таку традицію і далі».

Загалом фінансова підтримка з міського бюджету спілці ветеранів Афганістану надається щороку. Від 2017-годо 2021-го року на спілку   виділили  121 тисячу гривень. 25 осіб отримали санаторно-курортне лікування.

На виконання угоди про взаємодію і співробітництво між міською радою та міською спілкою ветеранів Афганістану щорічно надається разова грошова допомога інвалідам 1 групи та членам сімей, загиблих в Афганістані, інших локальних війнах та при виконанні службових обов’язків. У  2022 році, як це було і в попередньому, заплановано виплату матеріальної допомоги для 8 осіб.  Інформує міська рада.

Окрім того, для членів сімей загиблих в Афганістані та інших локальних війнах передбачена додаткова пільга – 50% понад розмір пільги, встановлений Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», на оплату житлово-комунальних послуг (разом 100%).

Також щорічно проводиться диспансеризація учасників бойових дій, а в міській лікарні визначено палати для лікування цієї категорії громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *