Без категорії

В обласному протипухлинному центрі встановили дороговартісне обладнання

 У Хмельницькому обласному протипухлинному центрі, символічно у Всесвітній день боротьби проти раку, яке відзначають 4 лютого,  відбулось відкриття сучасного обладнання для променевої терапії, лінійного прискорювача. Його встановлення ініціював депутат фракцїї Команда Симчишина в Хмельницькій обласній раді Юрій Смаль.

На реалізацію цього важливого проекту було виділено з обласного бюджету 33 мільйонна гривень, загальна вартість прискорювача склала майже 60 мільйонів гривень. 

Протягом багатьох років променева терапія в протипухлинному центрі виконувалась на старому і небезпечному обладнанні. Наявні гама-терапевтичні апарати не використовуються в жодній країні. Окремою проблемою постало лікування з допомогою променевої терапії онкологічних захворювань у дітей, у зв’язку з дуже малими об’ємами пухлин, які потрібно піддавати цілеспрямованому лікуванню.

Завдяки лінійному прискорювачу безпечно лікувати онкозахворювання зможуть майже  три тисячі жителів Хмельниччини щороку.  Процедура триватиме всього лише 6 секунд, у той час, як на старому обладнанні це займало аж 40 хвилин.

Про це розповів на своїй сторінці у Фейсбуку перший заступник голови Хмельницької обласної Ради Володимир Гончарук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *