Без категорії

Свою провину не визнав

Громадянина Туреччини Абдулазізу Токуру, причетного до ДТП, внаслідок якої загинула 11-річна хмельничанка Софія Чорнобай, доставили з Туреччини в Україну. Міськрайонний суд вже обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Громадянина Туреччини, який після скоєної ДТП, намагаючись уникнути правосуддя, втік за кордон і був оголошений поліцією Хмельниччини в міжнародний розшук, доставили в Україну. Затримати підозрюваного хмельницьким правоохоронцям допомогли колеги з Болгарії.
На судове засідання 70-річний Абдулазіз Токуру з’явився з двома адвокатами та перекладачем. Свою провину в скоєнні ДТП, внаслідок чого загинула 11-річна дівчинка, не визнає. Каже, винен у всьому мотоцикліст: “Під час цієї аварії, що сталася, я робив лівий поворот, навпроти мене їхав мотоцикл зі швидкістю 100-150 кілометрів на годину, який раптово зіткнувся з моїм автомобілем. Якби в мотоцикла була менша швидкість, він не зміг би перевернутися і спричинити загибель тієї маленької дитини”.
Адвокати підозрюваного просили для Абдулазіза Токура запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оскільки він має проблеми зі здоров’ям і тривалий час в себе на батьківщині проходив лікування в стаціонарі. Втім ця інформація викликали сумнів у сторони державного обвинувачення, яке здійснює в суді прокуратура. “Рівно один день в приватній клініці проходив лікування Токур Абдулазіз. Після цього немає жодних підтверджуючих документів, що він довготривалий час лікувався. Не можна говорити, що в нього одразу після ДТП був якийсь тяжкий стан і йому потрібно було їхати в Туреччину на лікування. Я думаю, якщо він один день обстежувався в клініці, в Україні є багато приватних клінік, де він міг би провести обстеження. Але навіть після обстеження міг би повернутися в Україну”, — зазначила в суді процесуальна прокурорка у справі Марія Мельничук. Відтак суддя Сергій Колієв обрав підозрюваному Абдулазізу Токуру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 30 січня 2022 року включно.
Мати дівчинки Наталія Чорнобай, яка визнана потерпілою у справі, рішення суду підтримала.
Відповідно до частини 2 статті 286 Кримінального кодексу України, підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.
Нагадаємо, 19 жовтня 2019 року в обласному центрі сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої загинула 11-річна дівчинка. Тоді на перехресті Старокостянтинівського шосе та вулиці Водопровідної зіткнулися автомобіль “Mercedes”, за кермом якого був громадянин Туреччини, і мотоцикл “BMW”. У результаті зіткнення мотоцикл відкинуло на тротуар і він смертельно травмував дитину, яка чекала, доки для пішоходів загориться зелене світло, щоб перейти дорогу.
Слідчі встановили, що обидва водії їхали з порушеннями правил дорожнього руху, що призвело до ДТП. Мотоцикліста затримали одразу. Його визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Наразі чоловік уже засуджений до шести років позбавлення волі та відбуває покарання. Відповідне рішення суддя ухвалив 9 березня цього року. Громадянин Туреччини втік з країни 21 жовтня 2019 року, перетнуши кордон з Румунією, і тривалий час переховувався. Згодом був оголошений у міжнародний розшук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *