Без категорії

Зв’язали руки і ноги скотчем і погрожували вбивством

Майже 10 років проведуть за ґратами двоє мешканців області за майнові злочини та розбій. Такий вирок злочинцям виніс Хмельницький міськрайонний суд.

Відсидівши в тюрмі за крадіжки, вже немолоді чоловіки 47 та 57років, вирішили заробляти на життя тим самим ремеслом. “Працювали” в парі, використовуючи набутий ще до буцегарні досвід: знаходили жертву, вираховували, коли її не буде вдома та проникали в квартиру. За декілька хвилин виносили з помешкання все, що поміщалося у валізи та кишені. Зазвичай брали гроші та коштовності. Згодом вирішили “підвищити кваліфікацію” та пограбувати будинок в Ярмолинцях, власниця якого була вдома. До злочину готувалися ретельно: темний одяг, рукавички та балаклави на обличчях. Відтиснувши ломом пластикове вікно, грабіжники серед ночі проникли всередину помешкання. Зв’язавши жінці руки і ноги скотчем, почали вимагати гроші. Налякана жінка намагалася переконати грабіжників, що не тримає заощадження в будинку, але це лише розлютило зловмисників. Вони почали погрожувати жінці розправою, якщо вона добровільно не віддасть їм усе цінне майно. Потерпілій не залишилось нічого, як сказати, де вона зберігає гроші. У результаті злодії забрали 3 000 доларів, 4 000 євро, тисячу гривень, золоті прикраси та декілька банківських карток і покинули будинок. Та вже на другий день після розбійного нападу їх затримали. При обшуках їхніх помешкань правоохоронці виявили викрадені грошей та коштовності. Крім того, правоохоронці встановили, що на рахунку цього кримінального дуету ще майже 30 крадіжок з будинків та підсобних господарств на території міста Хмельницького, Хмельницького та Ярмолинецького районів. В поліції зазначили, що загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 700 тисяч гривень.
Хмельницький міськрайонний суд визнав чоловіків винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) та чч. 3,4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України та засудив їх до 9 років і 3 місяців та 9 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *