Без категорії

Хмельницький отримав міжнародну премію OGP Awards

Open Government Partnership (“Відкритий уряд”) — міжнародна ініціатива, започаткована десять років тому під час сесії Генеральної Асамблеї ООН. 15-17 грудня цього року в Південній Кореї відбулася чергова сесія Глобального Саміту OGP (Global Summit OGP). Відкривали поважний захід президент США Джо Байден, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Франції Емануель Макрон. Для Хмельницького ця подія стала знаковою Адже саме на сесії Глобального Саміту OGP наше місто оголосили переможцем у номінації з впливу та інновацій на місцевому рівні (Impact and Local Innovation Award) у світі! За перемогу в цій номінації змагалися 60 учасників з різних країн і регіонів світу.

Церемонія нагородження відбулася 16 грудня в Києві під час засідання Платформи діалогу місцевого та центрального рівнів влади “Від місцевих інновацій до ініціатив національного масштабу”. Сертифікат, який засвідчив перемогу, міському голові Олександру Симчишину вручив Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер.
Власне, друге засідання Платформи мало на меті огляд досягнутих результатів впровадження принципів відкритого врядування та визначити роль місцевих органів влади в цьому процесі. Співорганізатори заходу: Офіс Ради Європи в Україні, Конгрес регіональних і місцевих влад Європи, секретаріат Кабміну та Асоціація міст України.
На засіданні виступив виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, а також голови громад-учасників Програми Партнерства “Відкритий уряд — місцевий рівень”. Кращими практиками, які обумовили інституційні інновації у місцевому самоврядуванні через прозорість, підзвітність, участь та спільну роботу з громадянським суспільством, ділився міський голова Олександр Симчишин.
“Розповів про успішні проєкти, вже реалізовані в Хмельницькому, і плани на наступні роки. Додам, що Хмельницький звучав у виступах всіх спікерів, у вітальних словах Генерального секретаря Конгресу місцевих і регіональних влад Андреаса Кіфера, Голови офісу Ради Європи Стена Ньорлова. Вчорашня наша перемога в Південній Кореї на Глобальному саміті в номінації “Вплив інновацій на місцевому рівні” викликала справжнє захоплення і здивування. Наш досвід планують переймати інші учасники Ініціативи, в тому числі з Європи”, — написав міський голова на своїй сторінці у Фейсбук.
Зазначимо, що в ході засідання Платформи, водночас з міжнародною премією, Олександр Симчишин отримав й відзнаку від громадської частини Координаційної ради ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”.
Нагадаємо, що три українських міста: Хмельницький, Тернопіль та Вінниця пройшли відбірковий тур і стали одними з небагатьох міст світу, які отримали членство в OGP local. За результатами міжнародної премії OGP Awards, місто Хмельницький посіло 1 місце, а Вінниця — 3 місце.

Євген Ковтун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *