Без категорії

Молодь. Бізнес. Влада

Підприємництво є рушійною силою економіки, і це аксіома. Не потрібно доводити й те, що інструментом вирішення ряду соціально економічних проблем, як-от, створення робочих місць, скорочення рівня безробіття, підготовка кваліфікованих кадрів, може стати й молодіжний бізнес, оскільки молоді люди досить швидко реагують на будь-які зміни в житті й ефективно використовують корисні їхні сторони. Влада міста розробила чимало програм, які створюють сприятливі умови та стимулюють молодь займатися бізнесом. За допомогою цих платформ молодь отримує актуальні знання й навички, консультації експертів, обмінюється інформацією, розробляє власні ідеї та отримує на них фінансування.
Зокрема, кращі бізнес-ініціати щорічно отримують грошову підтримку від міської ради на розвиток власних стартапів. Конкурс стартапів продовжуватиметься й наступного року. Він запланований на друге півріччя 2022 року.
Ще один проєкт — “Школа молодого підприємця”. Навчання відбуваються із залученням бізнес-тренерів та успішних підприємців як в онлайн, так і в офлайн форматах. В наступному році чергове навчання заплановано також на друге півріччя.
Проєкт “Smart Finance” сприяє фінансовій грамотності старшокласників. Навчальний курс передбачає не лише двотижневе навчання, а й практичні заняття у цікавих локаціях. Він запланований на перше півріччя 2022 року.
Функціонує в хмельницькому й Центр підтримки інновацій та підприємництва iHUB. Це сучасний та доступний робочий простір для молодої підприємливої спільноти зі змістовними івентами на актуальні теми. Ознайомитися з цим проєктом можна на сторінці Центру підтримки інновацій та підприємництва iHUB у Фейсбуці.
Усі ці та ряд інших програм розраховані на те, щоб молодіжне підприємництво стало одним з пріоритетних напрямів розвитку малого та середнього бізнесу в Хмельницькій тергромаді.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *