Без категорії

Дзвін пам’яті

У День Збройних сил України на території обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що на вулиці Героїв Майдану, відкрили меморіальну композицію “Дзвін пам’яті”. Цей пам’ятний знак споруджено на честь Героїв Хмельниччини, які віддали життя за незалежність та територіальну цілісність України в неоголошеній російсько-українській

війні. Серед основних елементів композиції — арка, як символ безперервності життя, горлиці, які уособлюють душі полеглих героїв, свічка та хрест з тризубом — знак Збройних Сил та голос пам’яті — дзвін.
На відкриття меморіального знака прийшли рідні загиблих на сході бійців, військові, духовенство та представники влади. Військові капелани освятили пам’ятний знак і провели панахиду за загиблими.
До присутніх звернулась Антоніна Зубкова, мати одного з кіборгів, які 242 дні утримували Донецький аеропорт, старшого лейтенанта Івана Зубкова: “Я хочу щиросердечно подякувати всім, хто долучився до створення “Дзвону пам’яті” про наших загиблих воїнів Хмельниччини. Майбутні покоління будуть приходити до дзвона і згадувати про подвиг наших синів, які віддали найдорожче, що в них було — своє життя. Слава Україні!”
Під звуки дзвону прозвучали імена героїв, наших подолян. Він лунатиме об 11.00 у дні загибелі військових. В “Книзі пам’яті” наразі 175 наших загиблих героїв-земляків.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *