Без категорії

Сивина в бороду, біс у ребро

Згідно зі статтею 301 Кримінального кодексу України, ввезення, виготовлення, розповсюдження і зберігання порнографічних творів караються штрафом від 50 до 100 мінімальних доходів або ув’язненням до трьох років.

Однак покарання посилюється, якщо порушення стосується відео — 100-300 мінімальних доходів штрафу та позбавлення волі до 5 років. І найважче покарання для осіб, які виготовляють, зберігають або поширюють дитяче порно. В цьому випадку злочинця можуть позбавити волі від п’яти до десяти років, а також можливості займати деякі посади. Порно в Україні знаходиться в компетенції кіберполіції та Департаменту з протидії торгівлі людьми.
Окружна прокуратура міста Хмельницького довели вину 60-річного хмельничанина, який умисно закачував з Інтернету та зберігав на своєму комп’ютері заборонені файли з дитячою порнографією. Під час санкціонованого обшуку в квартирі зловмисника правоохоронці виявили в його комп’ютері понад 40 файлів, які містили елементи дитячої порнографії. Справу передали до суду. Днями суд виніс вирок. Хмельничанину визначене покарання: 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком. За інформацією окружної прокуратури, в області це перший вирок за статтею 301-1, якою у лютому 2021 року Верховна Рада доповнила Кримінальний кодекс України, посиливши відповідальність за дії з дитячою порнографією.
Нагадаємо, в квітні цього року правоохоронці затримали 21-річного хмельничанина, який займався розповсюдженням відео порнографічного характеру. Серед відеороликів, які поширював чоловік, були й зображення, в яких фігурували діти. За інформацією поліції, молодик за встановлену плату збував через закритий телеграм-канал порновідео, в тому числі із зображенням неповнолітніх. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські вилучили мобільний телефон, де зберігалось відео, банківські картки, на які він отримував кошти за відео. Розслідування здійснюється в рамках кримінального провадження за частинами 3, 4 статті 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *