Без категорії

Без шансів на волю

Довічне ув’язнення — найвища міра покарання в Україні, яка замінила смертну кару.

Саме таке покарання отримав мешканець Кам’янець-Подільського району за умисне вбивство двох людей, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб (пп. 1,5 ч. 2 ст. 115 КК України).
Трагедія сталась у жовтні 2019 року в селі Завалля Кам’янець-Подільського району. Під час сварки 40-річний чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, з мисливської рушниці декілька разів вистрілив у 66-річного тестя та 65-річну тещу, а потім ще поранив у руку 8-річну доньку, яка кинулась захищати дідуся з бабусею. Від отриманих поранень пенсіонери померли на місці. Поки дружина намагалася вгамувати чоловіка, дочка втекла з будинку і викликала поліцію.
У цей час зловмисник намагався покінчити життя самогубством: спочатку вистрілив собі в обличчя, а коли спроба не вдалася, то зачинився в автомобілі і підпалив його.
Патрульні разом з сусідами загасили авто та затримали зловмисника і направили до лікарні, де він перебував під вартою. Його дочку прооперували. За п. 1 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох і більше осіб) ККУ поліція відкрила кримінальне провадження. Досудове слідство тривало майже два роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *