Без категорії

“ВзаємоДія”

У Хмельницькій міськраді відбулася
зустріч із представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

21 жовтня міський голова Олександр Симчишин зустрівся з керівником напрямку демократії та урядування Агентства США з міжнародного розвитку в Україні Джей Майклом Тотом та директоркою проєкту Агентства США з міжнародного розвитку “Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні “ВзаємоДія” Екою Ткешелашвілі. Мова йшла про результати роботи міської ради в рамках спільного проєкту “ВзаємоДія”, який мав антикорупційну спрямованість. Зокрема, була представлена геоінформаційна система, яку рік тому офіційно презентували в місті. Вона виконана у форматі веб-сайту, де розміщені різноманітні дані. Це карти, плани та реєстри об’єктів, генплан міста, план червоних ліній, документи дозвільного характеру, договори оренди і таке інше. Кінцева мета цієї системи — показати, що влада працює прозоро та максимально публічно. Для розробки порталу з міського бюджету виділили майже 200 тисяч гривень на придбання частини комп’ютерного та серверного обладнання. Решту витрат профінансували з USAID грантом на суму майже 1 мільйон гривень.
“Результати, які ми бачимо, на перший погляд, можуть здаватися дуже простими, і ця трансформація міста також може здаватися швидкою, але насправді портал, який ми зараз бачимо, це — результат копіткої і плідної праці вашої команди”, — звертаючись до Олександра Симчишина, наголосила Ека Ткешелашвілі. Водночас представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) зазначили, що урядова влада Хмельницького може бути прикладом для інших міст.
“Ті проєкти, які USAID реалізовував в Україні, вони знаходили відображення і в Хмельницькому незалежно від того чи це була якась технічна допомога в частині поводження із побутовими відходами, чи це були питання, пов’язані з енергоефективністю, ми завжди бачили результати цієї співпраці”, — зазначив Олександр Симчишин. За його словами, спільний проєкт з USAID “ВзаємоДія” не став винятком.
“Вся наша команда, яка долучалася до роботи, так само розуміла необхідність геоінформаційного порталу, завдяки чому він вийшов таким, яким і має бути сучасний геопортал. Він зручний для посадовців, він зручний для бізнесу, він зручний для будь-якого мешканця міста. І в дуже багатьох моментах він повністю прибирає контакт між споживачем послуг та чиновником”, — сказав міський голова.
В ході зустрічі сторони обговорили також ключові напрямки розвитку міста, визначені Стратегічним планом розвитку Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *