Без категорії

Модернізація та реконструкція за кошти NEFCO

Триває реконструкція трьох каналізаційно-насосних станцій міста Хмельницького, яка здійснюється у партнерстві з міжнародною екологічною фінансовою корпорацією NEFCO.

Реконструкція каналізаційно-насосних станцій № 2, 7, 12 назріла давно, адже, вони за 40 років експлуатації, вони вже вичерпали свій ресурс і працювали на межі потужностей. Вкладати щороку чималий ресурс, щоб утримувати в робочому стані застаріле, зношене і навіть аварійне обладнання, для підприємства невигідно, адже проблема у такий спосіб глобально не вирішиться. Саме тому МКП “Хмельницькводоканал” подало заявку для участі в програмі фінансування в рамках Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу, відповідно до якої надається грантова підтримка Програми модернізації водного сектору NIP Україна. А вже у 2019 році була укладена угода між Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (NEFCO) та Хмельницькою міською радою на фінансування проєкту “Підвищення енергоефективності систем водопостачання та водоочищення: реконструкція каналізаційних насосних станцій №2,7,12 у місті Хмельницькому”.
Відповідно до міжнародних правил НЕФКО, тендерні пропозиції були виставлені на чотирьох різних веб-сайтах (НЕФКО, Прозорро, Хмельницької міської ради та МКП “Хмельницькводоканал”). За результатами торік був визначений переможець, який запропонував найвигіднішу тендерну пропозицією. З ним було підписано дві контрактні угоди: контракт на грантові кошти та контракт на кредитні кошти НЕФКО і кошти співфінансування з міського бюджету.
На даний момент підрядна організація — переможець тендеру вже поставила для насосних станцій нове обладнання, яке виготовлялося за кордоном. Виконана й значна частина монтажу, встановлені та підключені агрегати, дренажні насоси, вхідний та вихідний колектори, технологічні вузли для нових трубопроводів та ін.
Зараз підрядна організація виконує зовнішні та внутрішні опоряджувальні роботи, дахове покриття, системи електроживлення та вентиляції, сходи в приймальне відділення та благоустрій території.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *