Без категорії

У “Битві стартапів” виграли дівчата

7 жовтня в міському центрі підтримки інновацій та підприємництва iHUB відбувся фінал міського конкурсу перспективних ідей та бізнес-ініціатив “Битва стартапів-2021”.

Вдруге конкурс проводить міське управління економіки міської ради для підтримки молодого бізнесу. Так, учасники представляли на розгляд журі власні бізнес-проєкти, які, за умовами конкурсу, мали бути креативними, корисними та потрібними місту. На реалізацію трьох кращих із міського бюджету цьогоріч виділено 400 тисяч гривень.
Як зазначив міський голова Олександр Симчишин, це вдвічі більше, ніж торік. За його словами, частину коштів на проведення конкурсу отримали від міжнародних партнерів та благодійних фондів.
“Нині вже маємо змогу спостерігати, як розвинулися проєкти переможців першої “Битви стартапів”. Наша допомога для їх розвитку зіграла важливу роль. Цьогоріч у фіналі зійшлося дванадцятеро претендентів. Це й зумовило збільшення призового фонду вдвоє. Приз за найкращий проєкт — 200 тисяч гривен. Вважаю, це вагома фінансова підтримка початківцям”, — зазначив керманич громади міста.
Ідей для започаткування бізнесу на конкурсі представлено чимало. Пропонували випікати корисний хліб за спеціальними технологіями, різноманітні спортивні проєкти, робити брендове хмельницьке медове вино, навчати дітей різних мов за європейськими методиками тощо.
Кожен учасник мав вкластися у регламент презентації, відповісти на запитання журі. Критеріями відбору бізнес-ідей були інноваційність, корисність для громади і наявність команди, яка б їх реалізовувала.
Журі, до складу якого входили бізнес-тренери, підприємці, депутати міськради, керівники громадських організацій таки обрали кращих. Усі переможці — представниці чарівної статі. Приз за перше місце — 200 тис.грн отримала Яна Бачинська зі своїм проєктом брендових сумок, одягу та аксесуарів. Переможниця планує витратити кошти на продаж товарів за кордоном. Другою з призом 125 тис. грн стала Леся Дячок, яка запропонувала власну міську ферму мікрозелені. Деякі продукти з ферми планує реалізовувати за кордоном. Це напій із пагонів зеленої пшениці, порція якого дорівнює вживанню півтора кілограма овочів та фруктів.
Третє місце виграв проєкт Оксани Кутасевич, це виготовлення фруктово-ягідних пюре. З них можна робити джем і чай. Продукція авторки виготовляється без варіння. Отримані призові кошти переможниця збирається витратити на закупівлю обладнання для приготування корисних смаколиків.
Решта учасників проєкту отримали експертні поради для розвитку їхніх бізнесових ідей.
“Закликаємо всіх до співпраці з міською радою. У нас є дуже багато проєктів фінансової підтримки бізнесу, допомоги підприємцям у міжнародних виставках. Також є навчальні програми, адже навіть деякі проєкти цьогорічної “Битви стартапів” потребують доопрацювання. Можливо, після проходження “Школи молодого підприємця” вони стануть успішними. Є в нас і проєкт “Громадські ініціативи”, учасники цьогорічної “Битви стартапів” також можуть брати в ньому участь”, — зазначила начальник управління економіки міської ради Оксана Новодон.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *