Без категорії

Діти раді

З приєднанням до Хмельницького приміських сіл додалося й дітвори до кола турбот міської влади. І не лише турбот соціальних та освітніх, а й комунікативних. Кожна сільська дитина чудово знає, де знаходиться сільські рада, рідна школа, клуб з бібліотекою, а от міські установи для них новина, хоча й вони, за великим рахунком, такі ж мешканці громади, як і їхні міські ровесники. То ж нещодавно школярі Копистинського НВК побували на екскурсії до Хмельницької міської ради.
Учні 5-9-х класів познайомилися із працівниками, відділами органу самоврядування, діяльністю Хмельницької міської ради. На початку екскурсії послухали про минуле історичної будівлі, про саму історію Проскурова-Хмельницького.Про це розповіла дітям працівниця музею історії міста.
Далі школярі працювали у сесійній залі міської ради. Тут про кількісний склад ради, роботу депутатів, основи та принципи місцевого самоврядування розповіла керуюча справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій.
Говорили також про символіку міста, важливість співпраці та консолідованої роботи міського голови та депутатського корпусу. Діти активно брали участь у спілкуванні — відповідали та ставили цікаві запитання.
Окремо зупинилися на важливості усвідомленого вибору під час голосування та процедурі голосування, поговорили про правила поведінки на виборчій дільниці.
Звертаючись до школярів, Юлія Сабій наголосила на важливості освіти.
“Ви маєте зрозуміти, що вчитися, в першу чергу, потрібно для себе та свого майбутнього, адже будувати та розвивати країну мають освічені люди. В Хмельницькій громаді ми ініціюємо багато цікавих та корисних проєктів для молоді. Зокрема, “Школа молодого лідера”, “Шкільний громадський бюджет”. Багато уваги приділяємо спортивним заходам. Я закликаю вас бути активними та брати участь у різних заходах та проєктах”, — підкреслила Юлія Сергіївна.
В ході екскурсії школярі обрали свого міського голову, який визначився із членами своєї команди. Молодь мала можливість спробувати себе у ролі депутатів. Після завершення спілкування в подарунок учні отримали брошуру “Хмельницька міська рада. Проскурівське реальне училище” (з серії “Пам’ятки історії та архітектури міста Хмельницького”, автор С.Єсюнін).

Тетяна Руса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *