Без категорії

Будь здоровий, малюк!

Для міської дитячої лікарні придбаний надсучасний реанімобіль “Volkswagen Crafter” вартістю 4,5 мільйона гривень.

Спецавтомобіль придбаний за кошти бюджету громади і транспортуватиме до медзакладу найменших пацієнтів — новонароджених діток у кризових станах. За словами фахівців, в Україні подібних реанімобілів дуже мало, а в нашій області це перший. Сам автомобіль вартує трохи більше мільйона гривень, решта коштує його дороговартісне оcнащення. По суті, він є повноцінною палатою інтенсивної терапії для діток, які потребують неонатальної допомоги. За рік у відділенні анестезії та інтенсивної терапії для новонароджених лікують понад 300 немовлят. Ці дітки не лише з Хмельницького, а й з області.
Отож нове придбання життєво важливе для здоров’я і фактично врятування життя наймолодших подолян.
Як повідомив міський голова, реанімобіль виїжджатиме на виклики не лише по місту, а й по всій області. На своїй сторінці у Фейсбуці Олександр Симчишин зазначив:
“Презентували міській дитячій лікарні надсучасний реанімобіль для неонатальної допомоги. Авто зможе перевозити діток у кризових станах навіть вагою менше 1 кілограма. Тут є кювез на амортизації, ШВЛ з 8 режимами вентиляції, апаратура стеження, інкубатор, інфузійний насос та багато іншого. Вартість реанімобіля — 4,5 млн грн, де більше трьох мільйонів — американське та швейцарське медичне обладнання.
Крім цього, ремонтуємо відділення екстреної (невідкладної медичної допомоги), травмпункту та реанімації міської дитячої лікарні. Роботи плануємо завершити у 2022 році. Загальна площа 1722 кв. м. Відділення повністю оновимо, в тому числі й технічно”.

Нині в міській дитячій триває реконструкція приміщень під нове відділення екстреної допомоги, яке буде розташоване на першому поверсі і об’єднає в собі нинішній травмпункт, приймальне та відділення невідкладної допомоги. Сюди ж хочуть перевести реанімацію.
“Ми робимо повністю капітальний ремонт з новим медичним обладнанням, вартість якого понад 18 млн грн. По суті, в міській лікарні для дорослих ми вже маємо сучасне приймальне відділення з новітнім обладнанням.
Наступний крок — це міська дитяча, де плануємо завершити ремонт в наступному році. Зараз активно тривають роботи, темп не збавляємо. В наступному році приймальні відділення будуть максимально комфортними для тих, хто буде звертатися в дитячу лікарню, — зазначив міський голова. — Для нового відділення екстреної допомоги вже закупили нове медобладнання. Ще в 2020 році міська дитяча лікарня виграла грант від уряду Японії за програмою “Кусаноне”.
Він профінансував купівлю інноваційного наркозно-дихального апарату і апарату УЗД. Вартість обладнання — 2,4 млн грн., яке дитяча лікарня отримала безкоштовно! Обладнання вже запускають у роботу. Воно дозволить надавати допомогу дітям з важкими травмами максимально оперативно, без транспортування до інших відділень, як це було раніше. Також під медичною седацією будуть проводитися болючі маніпуляції. Це збереже не лише фізичне здоров’я, але й психологічний стан дитини”.
До речі, місто активно бере участь у міжнародних грантових програмах, які допомагають впроваджувати новітні технології та втілювати інноваційні проєкти, ще з 2016 року. Нині співпраця триває.

Тетяна Слободянюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *