Без категорії

Час обирати здоров’я!

У Хмельницькому, 10 вересня, напередодні всеукраїнського Дня фізичної культури і спорту, активно відзначили четвертий загальноміський День здоров’я.

Учасники спартакіади на стадіоні “Поділля” змагалися з міні-футболу, волейболу, дартсу, кульової стрільби, настільного тенісу.
Працівники міської ради та комунальних підприємств, педагоги, депутати, замість традиційного дрес-коду, надали перевагу спортивному одягу і вирушили на стадіон. Розпочався фізкультурно-оздоровчий захід зі спільної руханки від досвідчених тренерів, а згодом дух здорового суперництва завирував на кількох спортивних локаціях міста: на самому стадіоні “Поділля”, в парку імені Франка, в ДЮСШ №3, в комунальному басейні… Як стверджують організатори, цьогоріч у змаганнях взяла участь рекордна кількість учасників, адже минулого року, через карантинні обмеження, змагання не проводили.
Традиційно міський голова Олександр Симчишин вручив нагороди кращим спортсменам і їхнім тренерам, а потім дав урочистий старт змаганням і особисто відкрив змагання та зіграв у міні-футбол.
Вперше учасники спортивного заходу спробували свої сили у безконтактному регбі. Найбільшу кількість учасників зібрали міні-футбол та волейбол. Змагання з кульової стрільби, шахів, настільного тенісу та волейболу відбулися поза межами стадіону. Протиборства тривали до пізнього вечора. В кожному виді змагань визначили переможців і призерів, які отримали відповідні нагороди. За результатами, з безконтактного регбі перше місце здобула збірна міськвиконкому, на другому — команда департаменту освіти та науки, а третє вибороли посланці управління праці та соцзахисту міської ради. У волейболі першими стали учасники команди департаменту освіти, на другому місці — управління праці та соцзахисту, на третьому — команда “Електротрансу”. У міні-футболі перше місце зайняв освітній департамент, на другій сходинці — команда “Хмельницьктеплокомуненерго”, а збірна міськвиконкому була третьою.
…У цей день же день на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Шевченка веселу руханку і спортивні конкурси для дітей влаштували працівники центру громадського здоров’я. У зв’язку з карантинними обмеженнями участь у спортивному дійстві взяли участь учні перших класів. Малюкам в ігровій формі розповідали про здоровий спосіб життя, важливість рухової активності та корисні звички. Для юних учасників підготували чотири локації, серед яких — “Бути здоровим класно”, “Юні таланти”, “Школа лідера” та естафета “Умілі ручки”. Малюки танцювали, співали, змагались у веселих стартах, “умілі ручки” займались декоративною творчістю. Волонтерами, які допомагали організаторам, стали студенти Хмельницького національного університету. Райдужних барв святкуванню додав аквагрим, яким “розписували” всіх добровольців, а на закінчення свята всі маленькі учасники отримали подарунки.
Різноманітні спортивні акції відбулись також в усіх навчальних та дошкільних закладах міста.

Вікторія Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *