Без категорії

Період профілактики минув

З першого вересня муніципальні інспектори почали оформляти постанови про вчинення адміністративного правопорушення щодо правил паркування.
21 липня на вулиці міста вперше вийшли муніципальні інспектори з паркування, яким у червні члени Хмельницького виконкому надали повноваження штрафувати водіїв, що залишають авто у недозволених місцях. Порушників знаходили одразу, але до 1 вересня не штрафували, лише проводили профілактику серед водіїв.
“За 1,5 місяця інспектори з паркування зафіксували 867 випадків порушень правил паркування. Жоден з власників авто не сплатив штраф, адже, як і було анонсовано, постанови до 1 вересня не виносились. За цей час інспекція отримала перший досвід і налаштувала роботу практично”, — зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.
Тож з 1 вересня муніципальні інспектори вже почали оформляти адміністративні постанови, які передбачають штраф від 340 до 680 грн.
“Увага інспекторів зосереджена на грубих порушеннях. Наприклад, у випадках, коли припарковане авто заважає руху транспорту. Виявивши порушення, інспектори-муніципали спершу фіксують локацію за GPS. Потім роблять фото з різних ракурсів, які підтверджують порушення, і які власник авто зможе переглянути в Інтернеті, ввівши номер постанови на спеціальному сайті. Після цього заносять необхідні відомості до бази даних. Далі з допомогою принтера інспектор друкує постанову про накладення штрафу. Вона має вигляд чека з QR-кодами. Постанову кладуть під “двірники” на лобовому склі автомобіля. Все це відбувається навіть без присутності водія чи власника авто”, — прокоментував Микола Ваврищук.
Протягом перших 10 днів водій повинен заплатити 50 відсотків суми штрафу, від 11-ого до 30-го дня — 100%. Після несплати за 30 днів справу передаватимуть виконавчій службі. Вона стягуватиме 200% штрафу. Оскаржити постанову про штраф можна буде в суді. Втім, за словами посадовця, основна мета інспекції не штраф, а наведення ладу на дорогах і тротуарах.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *