Без категорії

Якість спорту — громаді

До Дня знань, 29 серпня, відкрився
перший пришкільний спортивний майданчик на території Пироговецького ліцею

Пирогівці — центр старостинського округу і перше село Хмельницької територіальної громади, де споруджено сучасний, багатофункціональний спортмайданчик. За словами міського голови Олександра Симчишина, який урочисто перерізав червону стрічку відкриття нової спортивної оази та забив перший гол у нові ворота, з бюджету громади на спору.дження цього об’єкту виділено півтора мільйона гривень.
Це вже понад сороковий спортивний майданчик, створений за час каденції Олександра Симчишина. Збудували майданчики різної квадратури для різних видів ігор, звели й два великих стадіони.
“Коли утворилася територіальна громада, вирішили щороку будувати мінімум один майданчик у певному старостинському окрузі, а далі будуватимемо в інших населених пунктах громади. Майданчик у Пирогівцях першочергово для учнів школи, але також тут зможуть займатися молодь та діти в позаурочний час, проводитимуться спортивні змагання пирогівчан. Усе для розвитку фізичної культури та спорту, створення комфортних умов для занять спортом”, — зазначив голова громади.
За словами директорки Пироговецького ліцею Людмили Войтюк, їхній навчальний заклад збудований у 1964 році, тож потребував оновлення, зокрема спортмайданчик. Нині тут займатимуться 180 ліцеїстів, решта з 250 вихованців навчального закладу — в його пархомовецькій філії. Крім уроків фізкультури, на новому майданчику проводитимуть уроки охорони здоровʼя, шкільні урочистості.
Спортзона, розмірами 34X16 метрів, розрахована на гру в мініфутбол, волейбол, гандбол тощо.
“Раніше баскетболом, волейболом учням доводилося займатися тільки в спортзалі, проводити ігри на шкільному стадіоні не могли через ґрунт, який після дощів перетворювався на болото. Радий, що уроки фізкультури, які проводяться три рази на тиждень, тепер будуть комфортними, в належних умовах”, — каже вчитель фізичного виховання ліцею Станіслав Малука.
На новому стадіоні в Пирогівцях провели й третій фестиваль “Сила Нації”, ініційований керуючою справами міськвиконкому Юлією Сабій. Розпочався він з руханки, учасниками якої також стали хмельницькі депутати та голова громади Олександр Симчишин.
Цього разу на фестивалі спорту презентували мініфутбол, відбулися товариські поєдинки ліцеїстів з хмельницькими командами.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *