Без категорії

Перший дзвоник у новій школі

У НВО №1, що на Старокостянтинівському шосе, 3б, у День знань відкрився новий корпус на 13 класів. Цьогоріч тут навчатимуться 601 учень молодшого шкільного віку та 340 дошкільнят.

Із міського бюджету на новобудову виділено понад 43 мільйони гривень. У наступному році планують звести спортивний та дитячий майданчики на території, а також утеплити старий корпус школи і осучаснити фасад.
Про це повідомив на урочистому відкритті новобудови міський голова Олександр Симчишин. Також додав, що будівництво нового корпусу залишилося у спадок від попередньої влади. Нове керівництво міста взялося за довершення недобуду ще з 2016 року. Довго тривали роботи через демонтаж конструкцій, адже попередні підрядники будували не за сучасними вимогами. Довелося пройти кілька судових процесів. Відповідно, коригували усю проєктно-кошторисну документацію.
Врешті НВО №1 повноцінно запрацювало. Тепер тут виховуватимуть, навчатимуть від дворічних малюків — до четвертокласників. Для учнів створені всі умови: комп’ютерні кабінети, класи англійської та української мов, дві спортивні зали, ошатна актова зала. Також міська влада сприяла капітальному ремонту шкільного харчоблоку. Тепер дітям готуватимуть на сучасному обладнанні, а це швидше, якісніше ,з дотриманням вимог корисного харчування.
У новозбудованому корпусі є сучасний медичний кабінет, де знаходиться необхідне для перевірки здоров’я дитини та першої медичної допомоги. Для комфорту дітей і сучасні вбиральні з сушарками, умивальниками та засобами гігієни.
Просторі світлі коридори й ошатні класи. Школярі в новому навчальному році уже працюватимуть за програмою Нової української школи. Відповідно, класи забезпечені рухомими партами, усім належним приладдям.
Для забезпечення інклюзії у новому корпусі є ліфт для дітей з особливими потребами, пандуси та безбар’єрний простір для пересування.
“Раніше з загальноміської черги на влаштування в НВО №1 щороку не могли прийняти на навчання близько 30 дітей. Нині цієї проблеми немає. Прийняли в наш заклад навіть дітей віком від двох років. За це ми щиро вдячні!”, — ділиться враженнями директорка НВО №1 Оксана Романів.
Перший дзвоник став святом для усіх, бо свої творчі дарунки присвятили школі учні та педагоги. З новосіллям!

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *