Без категорії

Колишніх не буває

У сквері ім.І.Франка вчетверте відбувся міжнародний турнір із волейболу серед ветеранів спорту.

Цьогоріч він присвячувався ювілею незалежності України та традиційно відбувся за підтримки міського голови Олександра Симчишина. Участь у турнірі взяли чоловічі й жіночі команди з Молдови, Латвії, Польщі, Болгарії та восьми українських міст, включно з Хмельницьким.
“Надзвичайно приємно вітати поважних спортсменів із різних куточків світу в нашому місті. Відрадно, що маю честь спілкуватися з волейболістами золотого складу різних країн. Дякую усім, хто завжди відгукується на наші запрошення і приїжджає у Хмельницький. Їхня місія, як і мета міжнародних змагань, — популяризація спорту, приклад молодому поколінню, що можна займатися спортом, незалежно від віку. Багатьох учасників уже знаю в обличчя. У світі все міняється, але наш турнір залишається актуальним і людним”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин у вітальному слові. Гостей турніру зустрічали за українськими традиціями з хлібом-сіллю. Їх на гарні змагання надихнула постановка від Хмельницької федерації бойового гопака. Також до учасників спортивного заходу з вітальним словом звернувся голова обласної президії Міжнародної Асоціації фізичної культури та спорту Віктор Барбалюк: “Слава Україні і ветеранам спорту! Не уявляєте, яка для мене честь і радість бути в гурті учасників та організаторів цього грандіозного спортивного дійства. Озираюся навколо, бачу сучасні, якісні волейбольні майданчики, які облаштувала влада міста. Згадую, як у 1958 році приїхав до Хмельницького, закінчивши Львівський інститут фізичної культури і спорту, почав працювати в добровільному спортивному товаристві “Авангард” тренером. Тоді у сквері ім. І.Ф.Франка було болото і качки плавали”.
“Рада приїжджати сюди з командою на запрошення хмельницького мера. Подобається міська інфраструктура. Відчуваємо себе молодими, бадьорими й потрібними!”, — додає капітан латвійської команди “Damas clubs” Євґенія Деделів.
Міжнародний турнір проходив у кілька етапів. Чоловічі команди змагалися в двох підгрупах, в одній три команди, в другій — чотири. А жіночі команди між собою по колу. Переможці зійшлися у стикових іграх. Втім турнір ветеранів – це той вид змагань, де головне не перемога, а участь. Вище за кубок тут цінується спілкування однодумців, спортсменів, які пішли з великого спорту, але залишилися відданими спорту.
“Відчувати себе у складі спортивної еліти дуже почесно. Приємно, що нас шанують і не забувають”, — розповідає титулована спортсменка Ольга Фурман і радить молоді шукати себе у спорті — це великі можливості, здоровʼя й задоволення!

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *