Без категорії

Лицар честі і любові

На фасаді будівлі ВПУ №25 , біля центрального входу, відкрили меморіальну дошку герою російсько-української війни Андрію Вільгушу, який навчався у цьому навчальному закладі протягом 2002-2005 років.

Рідні, бойові побратими, керівника міста та небайдужі хмельничани прийшли до професійного ліцею віддати данину пам’яті герою. Хвилиною мовчання присутні вшанували Андрія Вільгуша, який у запеклих боях на Сході відстоював територіальну цілісність України.
Андрій Вільгуш народився 9 травня 1987 року в Хмельницькому. Після школи навчався у ВПУ №25. У 2012 році закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана П.Сагайдачного за спеціальністю “управління діями механізованими підрозділами”.
З перших днів російсько-української війни взяв до рук зброю та став на захист України. Виконуючи бойові завдання в районах проведення Антитерористичної операції, офіцер боронив одну з найбільш гарячих ділянок лінії бойового зіткнення поблизу міста Авдіївки.
Згодом проходив службу у Львові, в Національній академії сухопутних військ. 24 січня 2019 року капітан Вільгуш помер від серцевого нападу. Похований в Хмельницькому на Алеї Слави на кладовищі у мікрорайоні Ракове.
Цієї весни року йому виповнилося 34 роки.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *