Без категорії

Від старого залишиться тільки назва

Збудований у 80-ті, атракціон “Чортове колесо” у парку відпочинку зупинився 16 років тому. Час руйнував і без того відпрацьовані та понівечені механізми, а нечемний люд додавав їм жалюгідного вигляду своїми “автографами”. Нині на тлі інфраструктури парку відпочинку “колесо” виглядає насправді чужорідним тілом.
Рішення про його реконструкцію було прийнято місцевою владою у 2019 році. Тоді ж, після технічного обстеження, виготовили проєктно-кошторисну документацію, а торік місто закупило сучасні кабінки та оголосило тендер на виконання реставраційних та ремонтних робіт. Його виграла хмельницька фірма з виготовлення і обслуговування дитячих атракціонів.
Нещодавно “колесо” повністю розібрали. За 4 мільйони гривень підрядник має замінити двигуни, троси, встановити нові кабінки та ілюмінацію. Це набагато дешевше, аніж купувати нове, кажуть в департаменті інфраструктури, адже ціна такого ж за розмірами “колеса” понад 10 мільйонів гривень, а більше може коштувати 30, а то й усі 50 мільйонів гривень.
“Конструкції повністю розібрані, наразі їх фарбують. Замінюють усі болтові з’єднання та рухомі частини. Підрядник також закупить троси та має підсилити фундамент під атракціоном”, — каже заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури Василь Новачок.
Після закінчення реконструкції “колесо” протестують спеціалісти державного підприємства, дадуть експертний висновок щодо безпечності використання атракціону. Лише після цього його запустять в експлуатацію. Планують зробити це до кінця літа.

Віталій Катрич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *