Без категорії

Плавальний марафон навколо острова кохання

В Хмельницькому, в акваторії Південного Бугу пройшли змагання з плавання на відкритій воді “Khmelnytskyi Love Island Swim”. В марафоні взяли участь 150 спортсменів з Києва, Черкас, Чернівців, Львова і Хмельницького.

На міському пляжі висадився цілий десант плавців. Всі в прекрасній спортивній формі та прагнуть перемоги. У кожного своя дистанція: від 200 м до майже 4 км. Серед учасників — рекордсмен України з плавання на дистанцію 5 км, майстер спорту з п’ятиборства Михайло Кабижча. Спортсмен здолав найбільшу дистанцію першим, але каже, не варто недооцінювати запливи на короткі дистанції, бо вони мають свої труднощі. Тут потрібно з першої секунди викластись максимально, оскільки часу небагато. Одразу за титулованим спортсменом фінішувала киянка, майстер спорту міжнародного класу Ірина Озарянська. Це її перше змагання після 15-річної перерви. Наразі такий масовий заплив в Хмельницькому відбувся вперше. Організатори кажуть, передусім, це популяризація здорового способу життя та залучення до занять спортом усіх верств населення. Готувалися ретельно, аби змагання відбулись на високому рівні та були безпечними. “На березі чергувала і карета швидкої допомоги, і сім рятувальних катерів супроводжували спортсменів. Усі спортсмени — з надувними нарукавниками для того, щоб кожен міг відпочити, якщо втомиться”, — зазначила заступниця начальника управління молоді та спорту ї міськради Наталя Томусяк.
Серед півтори сотні плавців — п’ятнадцятеро хмельничан. “Для наших хмельничан це перший досвід змагань на відкритій воді, а відтак випробовування досить серйозні. Раніше всі вони тренувались та змагалися, де через кожні 25 метрів можна відштовхнутися, а відтак набрати швидкість та відпочити. На відкритій воді такого немає”, — розповів зазначила посадовиця Наталя Томусяк.
Заплив навколо острова кохання в Хмельницькому — перші змагання з плавання на відкритій воді в Україні, які відбулися цього року.
Наступний марафон на воді відбудеться в липні в Черкасах.

Євген Костюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *