Без категорії

Екобусу – три роки

Його презентували на майданчику біля “Дитячого світу” три роки тому. Тоді, аби містяни знали, що саме можна принести до пересувного пункту, роздавали спеціальні листівки. До роз’яснювальної роботи долучались волонтери. А вже наступного дня екобус, в салоні якого замість крісел для сидіння спеціальні контейнери для токсичних відходів, вирушив на перший маршрут.
Сьогодні він має локації не лише в кожному мікрорайоні міста, а й навідується у дитсадки та школи, а віднедавна курсує й селами Хмельницької тергромади. Графік знають і дорослі, і навіть діти, і за три роки всі стали справжніми екоменами. А наймолодші навчають екосвідомості своїх батьків — їх цьому вчать і в дитсадках, і в школах. Тож містяни добре знають які саме побутові відходи можна принести на утилізацію: батарейки та акумулятори, електричне обладнання, прострочені медикаменти, термометри та ртутновмісні матеріали, тара від миючих засобів, тощо. Окрім цього, тут можна позбутися старих телевізорів та мобільних телефонів.
За три роки містяни здали на утилізацію 7611,5 кг батарейок; 59748 люмінесцентних та енергозберігаючих ламп; 3458 ртутних термометрів; 2200,5 кг медикаментів; 1924,5 кг тари з клеїв фарб, лаків та розчинників; 776,5 кг дрібної електроніки.
Таку інформацію оприлюднив Офіс “Розумне довкілля. Хмельницький”, який й надалі проводить просвітницьку роботу як серед дорослого люду, так і серед дітей. З нагоди невеличкої, але важливої дати, організували для дітей вікторину та показ мультфільму на екотематику “ВОЛЛ·І”, сеанс якої відбувся в кінотеатрі імені Шевченка.
Аби зібрати відгуки про роботу екобуса, фахівці Офісу “Розумне довкілля. Хмельницький” розробили спеціальну анкету, яку можна заповнити, зайшовши на їхній сайт.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *