Соціум

Вимушений крок

Повний перехід на безготівкову оплату проїзду в комунальному транспорті, запланований на 1 травня, відтермінували до літа.

Про це заявив заступник міського голови Микола Ваврищук. За його словами, електротранспорт готовий приймати безготівкову оплату. Усі тролейбуси стовідсотково обладнані валідаторами, визначені точки, де можна купити електронні квитки — це торгівельні павільйони, які розташовані на зупинках громадського транспорту. Але хмельничани не поспішають їх купувати й продовжують платити за проїзд готівкою. Станом на кінець квітня е-квиток придбали усього три тисячі містян. Це і є головною причиною відтермінування.
« Запровадити повний перехід на оплату карткою ми зможемо тоді, коли хоча б 20 тисяч хмельничан придбають е-квитки”,  — зазначив чиновник. Відтак до літа працюватимуть у салонах тролейбусів й кондуктори.
Тим часом управління транспорту Хмельницької міськради проводитиме рекламну кампанію, щоб пасажири зрозуміли, що безготівковий розахунок за проїзд значно зручніший від готівкового. Перевага е-квитка ще й у тому, що пасажир, який ним користуватиметься, платитиме за проїзд на гривню дешевше.
Нагадаємо, що мета запровадження е-квитка — уникнення нецільового використання бюджетних коштів, зменшення обігу готівки на транспортних підприємствах, облік пасажирів, зокрема, і пільгових категорій, для ефективної організації трафіку та визначення сум компенсацій перевізникам.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *