Кримінал

Чиновницям оголосили підозру

Слідчі слідчого управління ГУ НП в Хмельницькій області оголосили підозру членам злочинної організації, яка займалася привласненням грошових коштів працівників Головного управління Пенсійного фонду України в області та його територіальних підрозділів.
У процесі досудового розслідування правоохоронці встановили, що начальниця Головного управління Пенсійного фонду, займаючи тривалий час керівну посаду, розробила план систематичного одержання неправомірної вигоди від підлеглих працівників. Будучи в змові з головним бухгалтером, вона надавала вказівки щодо нарахування премій окремим працівникам у районних відділеннях Пенсійного фонду. У свою чергу “премійовані” працівники зобов’язувались повертати левову частину грошей готівкою. Лише у червні та липні цього року за такою схемою керівництво ГУ ПФУ в Хмельницькій області заволоділо коштами підлеглих працівників на загальну суму 211 700 гривень. 30 тисяч із них привласнено головним бухгалтером ГУ ПФУ в області, решта — начальницею Головного управління.
Під час санкціонованого обшуку в службових кабінетах керівників управління виявлено та вилучено неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Окрім того, в кабінеті начальниці виявлено та вилучено понад 32 тисячі євро. Загалом із кабінетів посадовців вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад один мільйон гривень. При цьому правоохоронці вилучили і “чорну” бухгалтерію установи.
За інформацією поліції, організатору та ще двом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 255 “Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній”, ч. 4 ст. 28 “Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією”, ч. 3 ст. 368 “Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою” Кримінального кодексу України. Санкції усіх трьох статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на тривалі терміни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *