У фокусі

Як зимує зоокуточок

Затишний зоокуточок у міському парку культури та відпочинку ім. М.Чекмана люті зимові морози зустрів підготованим. Тутешнім чотирилапим та пернатим вони зовсім не страшні. Як зазначив директор парку Олександр Боднарчук, оазу з тваринами до холодів готували, як належне. Навіть узимку відвідувачі зоокуточку можуть помилуватися граційними лебедями. Для них теплі краї облаштували вдома — вимостили й утеплили спеціальні будиночки. В період замерзання водойми для пташиної купелі прорізали ополонки.
Не дістався лютий мороз і теплолюбивих морських свинок, а також шиншил та інших гризунів. Їх забрали в будиночок зоокуточку, де стійка температура + 15-17ºС. Жваві й прудкі тваринки тішать усіх, хто відвідує їх у зоокуточку.
Надворі, не боячись холоду, в спеціальних вольєрах гуляють свині, кози, кролики та вівці.
Усе літо працівники міського мінізоопарку бідкалися чи впаде в зимову сплячку їхній улюбленець — бурий ведмідь Балу. Пухнастому велету — четвертий рік, а ведмеді лягають спати на всю зиму лише після трьох років. І цьогоріч, добряче підкріпившись необхідними поживними речовинами влітку, Балу таки випробував довготривалий ведмежий сон.
Поки Балу живиться літніми запасами, решта тварин зоокуточку мають свій поживний щоденний раціон. Більшість із них полюбляють буряк та моркву. Як зазначає Олександр Боднарчук, майже всім додають у раціон сіно. В ньому багато необхідних вітамінів. Аби тваринки загартовували імунітет і менше хворіли взимку, їм дають і вітаміни за рекомендаціями ветеринарів.
На щастя, середину січня мешканці зоокуточку зустріли здоровими, усі грайливі та веселі, радо контактують із відвідувачами.
Тож, якщо не знаєте куди забрести під час зимової прогулянки, — відвідайте братів наших менших у зоокуточку. Деяких, з дозволу персоналу, можна підгодувати. Ця процедура особливо подобається дітям.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *