Знай наших!

Хмельницький у лідерах

Хмельницький — у трійці міст з найвищим рівнем індексу е-демократії і перший за оцінкою найрозвинутіших інструментів е-демократії на думку мешканців. Такі результати оприлюднив Центр розвитку інновацій. Серед об’єктів дослідження — 31 місто, в тому числі всі обласні центри.

Внаслідок впровадження цифрових інструментів суспільство повертається до прямої демократії, яка є більш демократичною формою правління, аніж представницька. Втім підходить вона виключно для маленьких держав або муніципалітетів. Завдяки сервісам і технологіям, серед інструментів яких є електронні звернення, електронні петиції, електронні консультації, громадський бюджет, мешканці міст отримують нові можливості для ефективної співпраці з владою. Торік Хмельницький за розвитком електронної демократії посів восьму позицію, а цього року за результатами третього дослідження індексу місцевої е-демократії вже в трійці лідерів і перший за оцінкою найрозвинутіших інструментів е-демократії на думку мешканців. Дослідження проводила команда Центру розвитку інновацій.
Найвищі оцінки Хмельницький отримав за такими напрямками:
• 100% — наявність ІТ-рішень е-демократії;
• 94% — стратегічні/програмні документи е-Дем;
• 92% — результативність використання інструментів е-Дем;
• 76% — найрозвинутіші інструменти е-Дем на думку мешканців. За словами міського голови Олександра Симчишина, оцінка мешканців є дуже вагомим показником, оскільки це свого роду індикатор думки громади та найактивніших користувачів електронних сервісів: електронні звернення, електронні петиції, “Відкрите місто”, “Відкритий бюджет”, електронні консультації та опитування, бюджет участі — платформа “Громадський проєкт”.
“За п’ять років через таку комунікацію вирішено багато міських проблем та реалізовані цікаві громадські ініціативи. Лише цього року на реалізацію громадських проєктів ми передбачили три мільйони гривень”, — написав на своїй сторінці у Facebook Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *