Фотофакт

“Лежачі поліцейські” зникнуть

У Хмельницькому встановлюють нові засоби для заспокоєння дорожнього руху за новими держстандартами. Замість “лежачих поліцейських” пригальмовувати транспортні засоби або змінювати траєкторію руху будуть дорожні пагорби, чокери, шикани, мінікола, підвищені пішохідні переходи, вставки по осі дороги тощо.
Підвищені пішохідні переходи влаштовано на Привокзальній площі, поблизу пам’ятника Богдану Хмельницькому. Для безпечного руху пішоходів тут також встановлені металеві обмежувальні (антипаркувальні) стовпчики, розставлено напівсферичні конструкції для унеможливлення заїзду транспорту на тротуари.
Крім підвищених пішохідних переходів, у рамках капітального ремонту вулиці Козацької на відремонтовану ділянку дороги нанесено нову розмітку в вигляді мінікола.
“Вимоги нового стандарту закладають комплексний підхід до створення системи безпечних умов руху дорогами та вулицями. Засоби заспокоєння руху встановлюють із метою не стільки примусити до руху за низькою швидкістю, скільки для забезпечення рівномірності транспортних потоків, для підвищення безпеки руху та пропускної здатності доріг і вулиць”, – розповів начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління житлово-комунального господарства Олександр Ковальчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *