Вибори-2020

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня — їх ніхто не переносив і не буде переносити!

Вибори до органів місцевого самоврядування, призначені на 25 жовтня, відбудуться в усіх регіонах країни, включно з тими, які знаходяться в “червоній зоні” карантину. На дільницях діятимуть безпекові заходи, визначені постановою №641 Кабінету міністрів України, яка регулює правила перебування у громадських місцях. Тож боятися не потрібно. Головне — дотримуватись карантинних правил.
За даними опитування соціологічної групи “Рейтинг”, навіть попри погіршення ситуації із COVID-19, 46% опитаних українців готові йти на вибори, 23% — вагаються (50х50), 9% — можливо візьмуть участь у голосуванні, 21% — малоймовірно.
Насправді пандемія не є вироком для виборів і провести їх в умовах карантину реально. А мінімізувати ризики має культура поводження кожного з нас на виборчих дільницях: у захисній масці з дотримуванням соціальної дистанції 1,5 метра.
Щоб процес виборів відбувся безпечно, біля входу та в сере-дині дільниць нанесуть розмітку. Також на вході будуть антисептики для рук та рукавички.
Щочотири години проводитиметься дезінфекція предметів, з якими контактують люди, а також вологе прибирання приміщення, яке кожні дві години ще й провітрюватимуть.
За словами заступника міського голови Володимира Гончарука, за кошти міського бюджету закуплено 30 тисяч ручок, 53 тисячі медичних масок, 35 термометрів, майже 2,5 тисячі одноразових рукавичок, 116 літрів дезінфікуючого розчину для підлоги та 130 літрів для рук. Загалом витрачено 209 тисяч гривень.
Усім виборцям бажано визначитись, за кого вони голосуватимуть, ще до приходу на дільниці, це дасть змогу мінімізувати час проведення в приміщенні для голосування. За можливістю потрібно мати авторучку і не брати на виборчу дільницю дітей.
Нагадаємо, що на місцевих виборах 25 жовтня обиратимуть міського голову та депутатів до міських, районних та обласних рад. Для цього виборці отримають чотири бюлетені.
Втім останнім часом з’являється неправдива інформація про те, що місцеві вибори через коронавірус будуть перенесені. Така інформація на руку партіям, прихильниками яких є молодий або середнього віку електорат, відтак низька явка виборців старшого віку їм вигідна.
Тому всім пенсіонерам, які завжди були активними учасниками виборчого процесу, потрібно знати, що вибори відбудуться 25 жовтня і не варто боятися йти на виборчу дільницю. Головне — не піддаватися маніпуляціям і голосувати за тих, кого добре знаєте і кому довіряєте, щоб вибори були прозорими та чесними.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *