Пріоритет

Мотивація – велика сила і стимул

Цього навчального року персональні стипендії та премії міської ради отримуватимуть 20 учнів та 27 педагогів міста Хмельницького.

Навіть навчаючись у школі, діти можуть заробляти — своїми знаннями.
Якщо у 2015 році стипендія для учнів, які показали відмінні результати на олімпіадах та конкурсах становила 300 гривень щомісяця, то нині — 1200 гривень. А щомісячна премія для педагогів зросла з 680 до 2500 гривень.
На церемонії вручення сертифікатів на персональні стипендії та премії міський голова Олександр Симчишин зазначив: “47 талановитих дітей і педагогів цього року отримуватимуть стипендії і премії міської ради. Бо школярі мають бути впевнені, що розумом і талантом можна заробляти, а педагоги — що їх креативність, інновації та старанність будуть оцінені”.
Премію, зокрема, отримала творча лабораторія музичних керівників міста, яку очолює Ірина Трофімченко, музичний керівник ДНЗ “Пізнайко”. Торік лабораторія розробила дві програми, які згодом були затверджені Міністерством освіти і науки України.
Як розповіла Наталя Заводяна, музичний керівник ДНЗ “Незабудка”, перша програма — це музично-оздоровчі мандрівки з дітками п’ятого року життя. Друга — музично-казкові намистинки з дітками четвертого року життя.
Ведучи мову про досягнення лабораторії, стипендіатка, вихователь-методист ДНЗ “Горобинка” Анна Туркот зазначила, що це дуже кропітка робота. Найбільше тішить те, що тепер цими програмами користується вся Україна.
Стипендії — особлива нагорода для учнів. Адже це визнання й оцінка твоїх досягнень, заохочення до подальшого навчання. І відповідальність за вже зроблене. Стипендія заохочує розвиватися, самовдосконалюватися.
Марина Мацеха, вихованка гуртка культура мови та спілкування “Дивограй” каже, що отримання стипендії мотивує іти далі, підкорювати нові вершини.
Дарина Нагуляк, велосипедистка, майстер спорту України, отримує стипендію вже третій рік поспіль. Її ж подрузі по команді Анастасії Плоцідин грошовий сертифікат цьогоріч вручили вперше. Дівчата вдячні за визнання і підтримку.
А вихованець театральної студії “STARS” Палацу творчості дітей та юнацтва Андрій Баландюк отримуватиме стипендію вже вп’яте. Хлопець докладає багато зусиль, аби реалізувати свою велику мрію й стати відомим актором.
Виплати стипендій та премій розпочинаються з 1 вересня. Тобто, як прокоментував Олександр Симчишин, учні отримуватимуть стипендії десять місяців (протягом навчального року), педагоги — дванадцять місяців. “У 2016 році премія для учнів була всього 300 гривень, тепер 1200, тобто, ми її в чотири рази підняли. Те ж стосується педагогів, тренерів, художніх керівників. Ми показуємо, що, якщо ти віддаєш себе дітям, якщо ти готуєш діток, навчаєш, передаєш свої вміння і навики, то ти так само маєш нормально заробляти”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Нагадаємо, що цьогоріч випускники шкіл нашого міста, які набрали 200 балів за ЗНО, отримали винагороди по 10 тисяч гривень.
Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *