Від слова до діла

Шкільне новосілля

25 вересня відбулося відкриття новозбудованого корпусу Хмельницького НВК №10. Зведене з нуля двоповерхове приміщення площею у 500
квадратів дозволить організувати навчальний процес в одну зміну.

Це перша черга будівництва, яка обійшлась міському бюджету в понад 17 мільйонів гривень. Другу розпочнуть наступного року.
Ще два роки тому тут було аварійне приміщення шкільного овочесховища. Тепер новий навчальний корпус з яскравим фасадом та сучасним інтер’єром: просторими класами, комп’ютерною аудиторією, кімнатами для гуртків, сучасними санвузлами, бойлерами для підігріву води та великими холами. Усі шкільні меблі нові. З основним приміщенням школи новий корпус з’єднаний переходом, а при головному вході встановлений зручний пандус з поручнями для учнів з особливими потребами, які також навчаються в НВК №10.
“Згадую, як на початку своєї каденції до нашого навчального закладу приїжджав міський голова Олександр Симчишин. Оглянувши територію школи, запропонував звести новий корпус на місці старих господарських приміщень. А вже у 2018 році на нашому подвірʼї загуркотіли бульдозери та крани — розпочалося будівництво. Новий корпус для нас — дуже важливий, адже школа працювала в дві зміни, відколи я в ній працюю. Тепер маємо сучасний, комфортний, якісний простір для навчання майже усіх учнів в одну зміну”, — каже директор навчального закладу Віктор Грищук.
Батьки дітей задоволені. Кажуть, навчання у першу зміну — це зручно не тільки для дітей, а й для них.
“Навчаючись у другу зміну, діти приходили додому під вечір і сідати знову за уроки вже не мали сил, а зранку часу не завжди вистачало. Так страждав графік всієї сім’ї, постійно мусив хтось бути “на підхваті”. Відтепер діти матимуть власний комфортний шкільний простір, ”, — каже пані Галина, мама 13-річної Вікторії.
Наразі в НВК №10, де навчається понад 1400 учнів, залишаються лише третьокласники, які поки що ходитимуть у проміжну зміну. Втім уже наступного року на території НВК №10 розпочнеться будівництво ще одного навчального корпусу, який вирішить і цю проблему.
“Після ухвалення рішення міської ради про добудову НВК №10 довго виготовляли проєктно-кошторисну документацію. Будівельні роботи розділили на дві черги. З відкриттям нового корпусу першу чергу завершили і з 27 вересня тут уже навчаються учні. Друга черга будівництва у НВК №10 розпочнеться наступного року. З іншого боку старого приміщення школи, де знаходиться шкільний басейн, планується надбудова, де будуть навчальні класи, господарські приміщення й частина спортивних приміщень. Тому в майбутньому у школі не має бути ні другої, ні проміжної змін. Усі учні ходитимуть до школи зранку”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *