Офіційно

Особлива книга про особливих людей

До свята в Хмельницькому презентували Книну Почесних громадян міста. До неї увійшли історії всіх, хто отримав свого часу таке звання. Це воїни, будівничі, герої нашого часу, їхні імені та здобутки стали запорукою росту та процвітання міста. Цього року почесного звання удостоєні Гнат Петрович Чекірда, подільський архітектор, автор численних будівель та споруд, які створили у повоєнний час архітектурне обличчя центру міста Хмельницького, та Роман Михайлович Матвієць, старшина Збройних Сил України, військовослужбовець 8-го окремого полку спеціального призначення, який з 2014 року воював на фронтах російсько-української війни та героїчно загинув, врятувавши життя своїх побратимів. Минулого року Роману Матвійцю присвоєно звання Героя України.Друкований екземпляр книги отримали Почесні громадяни міста й родини тих, хто помер чи загинув.
Унікальна книга розміщена біля входу в міську раду, де почитати її може кожен охочий. Також створена мультимедійна версія книги із можливістю прослуховувати звукові файли.
Цього ж дня 13 родин отримали нове житло. Міський голова Олександр Симчишин вручив ключі від квартир та грошові сертифікати на їх придбання семи родинам комунальників та п’яти родинам учасників російсько-української війни. Також житло отримала Марина Бех-Романчук, українська легкоатлетка, яка спеціалізується у стрибках у довжину, призерка світових та континентальних першостей, яка напередодні достойно привітала рідне місто, вигравши турнір у Катарі.
Традиційно Олександр Симчишин вручив почесні відзнаки “Воля і мужність” нашим військовим, а також нагородив переможців міських премій, кращих людей за професією тощо.

Ольга Либа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *