Без категорії

Поліція з’ясовує обставини аварії

14 серпня, у селі Погорілці на Білогірщині сталася аварія, в якій загинула людина.
На території зернотоку автомобіль здавав назад і наїхав на чоловіка. За кермом вантажівки “ГАЗ” знаходився 53-річний мешканець села Воробіївка. Він рухався заднім ходом і наїхав на 30-річного чоловіка, який стояв позаду. Потерпілого притисло до стіни. Від отриманих травм він помер на місці. Про це повідомляють у секторі комунікації Національної поліції Хмельницької області.
Водій був тверезим, це показала перевірка. За даним фактом правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Наразі ще з’ясовують всі обставини цієї трагедії.

Полювання на довірливих

Протягом однієї доби до територіальних підрозділів поліції області надійшло п’ять повідомлень від ошуканих подолян. Усі вони стали жертвами інтернетних шахраїв.

Так, 31-річна жителька Новоушицького району втратила три тисячі гривень, намагаючись купити через соціальні мережі велосипед. А 30-річний житель с. Адампіль Старосинявського району перерахував “продавцю” майже 20 тисяч гривень за картоплекопалку до мінітрактора. Обох покупців дуримари залишили з носом. На оголошення про продаж зерна та комбікорму натрапила у соціальних мережах мешканка Ізяслава. Спокусившись на низьку ціну, вона, не роздумуючи, перерахувала чотири тисячі гривень, але товар так і не отримала.
Розвели шахраї й довірливого 44-річного хмельничанина. Під приводом розблокування його банківського рахунку шахраї зняли з картки майже шість тисяч гривень… Жертвою нечесних на руку став і 52-річний мешканець обласного центру. Чоловік через Інтернет намагався винайняти житло. Перерахував 1500 гривень, але квартира виявилась фіктивною.
За всіма цими фактами працівники поліції наразі проводять перевірки і закликають громадян бути уважними і не потрапляти у доволі поширені шахрайські схеми.

Дзвінки чи SMS від імені банку

Шахраї телефонують під виглядом банківських співробітників для перевірки даних клієнта, щоб людина під час карантину нібито могла уникнути штрафів за непогашення своїх платежів за кредитом.
Маючи всі необхідні дані, які людина сама ж продиктувала, аферисти легко знімають з рахунку всі гроші.
Також українці почали отримувати SMS нібито від Нацбанку про нараховану соціальну допомогу з проханням перетелефонувати за номерами у повідомленні. Цього робити ні в якому разі не варто. Навіть якщо на другому кінці дроту представились обслуговуючим банком та назвали ваші ініціали чи будь-які інші дані, не довіряйте співрозмовнику. Краще покладіть слухавку та зателефонуйте до свого банку самостійно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *