Кримінал

Cуд на час слідства відсторонив від роботи керівництво обласного ПФУ

Хмельницький міськрайонний суд відсторонив на два місяці (до 6 жовтня) від займаних посад начальницю Головного управ-ління Пенсійного фонду в Хмельницькій
області і начальника фінансово-економічного управління, головного бухгалтера ГУ ПФ, які підозрюються у привласненні та розтраті майна (ч. 3 ст. 191 ККУ).

Таке рішення суд виніс, враховуючи клопотання начальника ВРЗСГСД СУ ГУНП в Хмельницькій області. Він вважає, що перебування чиновниць на посадах у період слідства дасть їм можливість знищити документи і речові докази, може впливати на свідків та перешкоджати кримінальному провадженню.
Затримана начальниця та її адвокат намагалися довести в суді, що підозра необґрунтована. Втім суд відхилив їхні доводи, мотивуючи це тим, що на стадії досудового розслідування слідчий суддя позбавлений можливості їх достовірно оцінити.
Як уже повідомляла газета “Проскурів”, працівники управління стратегічних розслідувань Національної поліції в області спільно зі слідчими слідчого управління ГУ НП в Хмельницькій області та колегами з УСБУ за процесуального керівництва прокуратури задокументували факти привласнення бюджетних коштів керівництвом головного управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області.
Впродовж тривалого часу начальниця, будучи в змові з головним бухгалтером, надавала вказівки щодо нарахування премій окремим працівникам в районних відділеннях Пенсійного фонду. У свою чергу “премійовані” працівники зобов’язувались повертати левову частину грошей готівкою.
Лише у червні та липні цього року за такою схемою керівництво ГУ ПФУ Хмельницької області заволоділо коштами підлеглих працівників на загальну суму 211 700 гривень. 30 тисяч із них привласнено головним бухгалтером ГУ ПФУ в області, решта — начальником головного управління.
Під час санкціонованого обшуку в службових кабінетах керівників управління виявлено та вилучено неправомірно отримані кошти в розмірі 104 600 гривень. Окрім того, в кабінеті начальника виявлено та вилучено понад 32 тисячі євро.
Загалом із кабінетів посадовців вилучено грошові кошти у різній валюті на суму понад один мільйон гривень. При цьому правоохоронці вилучили і “чорну” бухгалтерію установи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *