Кримінал

Мухтар. Новий слід

На Хмельниччині службовий собака допоміг розкрити крадіжку з відділення пошти. Зловмисником виявився 14-річний підліток.

Чи то дитині бракувало батьківської уваги, чи то жага до пригод, а, можливо, просто хотів стати “героєм”, не знаючи, що у його віці вже потрібно самостійно відповідати за свої вчинки. Та як би там не було, крадіжка сталась. Ввечері хлопець вибрався на дах будівлі поштового відділення у селі Переросле Білогірського району і звідти потрапив у приміщення пошти. Підліток поцупив 1600 гривень, робочий мобільний телефон і тим же шляхом вибрався на вулицю.
Про крадіжку завідувачка поштового відділення дізналась лише після вихідних і одразу викликала поліцію. Слідчо-оперативна група взяла на підмогу кінолога зі своїм четвероногим помічником — німецькою вівчаркою на кличку Мухтар. Службовий пес одразу взяв слід і привів правоохоронців до будинку, де мешкав 14-річний підліток. Хлопця вдома не було, але Мухтар, отримавши команду на пошук, вивів поліцейських на трасу, яка вела до сусіднього села. Там, як згодом з’ясувалося, мешкала сестра неповнолітнього. Хлопця розшукали і вилучили викрадені гроші та мобільний телефон.
За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *