Кримінал

Наркотики поштою

У Хмельницькому перед судом постане молодик, який підозрюється у контрабанді прекурсорів в особливо великих розмірах.

24-річний хмельничанин вирішив зайнятись наркобізнесом. Аби замаскувати свої чорні справи, торгував в Інтернеті, створивши декілька ресурсів. Охочих купити фенілнітропропен — препарат, який використовують під час виготовлення небезпечного наркотику, було немало. Замовлення відправляв покупцям поштовими службами по всій території України за ціною 50 гривень за один грам.
На початку березня цього року співробітники управління протидії наркозлочинності разом зі слідчими Нацполіції та колегами з СБУ затримали наркодилера. Під час обшуку в нього вилучили майже 2,5 кілограма прекурсору, вартість якого за цінами чорного ринку складає 125 тисяч гривень.
Наразі досудове розслідування завершено й обвинувальний акт спрямовано на розгляд Хмельницького міськрайонного суду. Молодику доведеться відповідати за ч. 3 ст. 305 (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах), ч.ч. 1, 2 ст. 306 (використання коштів, здобутих від незаконного обігу прекурсорів, вчинене повторно), ч.ч. 2, 3 ст. 311 (незаконний збут прекурсорів, вчинений в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *