Від слова до діла

Двір твого будинку

Знаєте, що робить двір вашого будинку по-справжньому домашнім? Прості необхідні речі, без яких неможливо обійтися у побуті. От, приміром, місце для сушіння білизни. Так-так, звичайні мотузки, прикріплені у відведеному місці, щоб усі бажаючі змогли там сушити випрані речі. Які потім будуть пахнути вітром й дитинством…
Саме такі куточки у дворі вашого будинку роблять його затишним. І саме такі місця для сушіння білизни й передбачені на прибудинкових територіях трьох будинків, що по вулиці Сковороди, №№9, 9/1, 11/2. Днями якраз розпочався капітальний ремонт цих територій. І місця для сушіння білизни — лише невеличкий штрих у великому ремонті. Територія навколо будинків буде частково вимощена, матиме нове асфальтобетонне покриття, борти, тротуари, зелені зони.
Зручнішим стане життя людей з особливими потребами — у будинку №11/2 буде облаштовано пандус. Багатоповерхівки №№9 і 9/1 об’єднають сходи, також буде встановлено підпірну стінку.
До початку ремонтних робіт підготувалися ґрунтовно: замінили теплові мережі та мережі водопостачання (роботи виконували КП “Південно-Західні теплові мережі” та КП “Хмельницькводоканал”).
А ще торік біля цих будинків облаштували нове зовнішнє освітлення.
Загальна вартість капітального ремонту цих трьох прибудинкових територій становить 3,6 мільйона гривень.
Передбачається, що у найближчому майбутньому на спільній прибудинковій території (поблизу будинку №11/2) буде облаштовано новий дитячий майданчик. Проєкт майданчика став переможцем громадських ініціатив. Дітки матимуть сучасний комплекс з гіркою, гойдалками, зі спортивним обладнанням (буде встановлено тенісний стіл). Уже оголошено тендер на визначення забудовника.
Мешканці цих будинків радіють оновленню й позитивним змінам. Кожному хочеться жити у комфортних умовах, і кожному хочеться, щоб рідний двір, який ти любиш, був гарним, доглянутим і завжди вабив до себе.
І дітки матимуть змогу активно відпочивати на новому майданчику, якого чекають з нетерпінням.
У місті тривають поточні ремонти й інших прибудинкових територій. Цьогоріч вже відремонтовано понад 90 дворів в різних мікрорайонах. Триває ремонт на вулицях Трудовій,14, Свободи, 8а, Бандери, 20/1, 22/1, 22/2, Бажана, 16. Завершено роботи на вулиці Чкалова, 14, проспекті Миру, 84, 86.
За словами міського голови Олександра Симчишина, у 2020 році заплановано відремонтувати 20 прибудинкових територій. У міському бюджеті на ці роботи закладено 14,2 мільйона гривень.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *