Ставка на перспективу

З роботом — на ти

У Хмельницькому Палаці творчості для дітей та юнацтва буде відкрито студію робототехніки.
Годі, певно, й говорити про те, наскільки це сучасно, перспективно і – круто! За попередніми планами, груп буде 5 — по 15-20 чоловік у кожній. Викладачів підбирали дуже ретельно, адже лише добре підготовлені фахівці зможуть навчати дітей у цій студії.
Марина Пилипак, директор Палацу творчості, розповідає:
“Світ невпинно розвивається, іде вперед, і ми повинні іти разом з ним в ногу. Діти вивчатимуть основи робототехніки, мовного програмування. Отримуватимуть перші фундаментальні навички створення електронних моделей. Знаємо, що останнім часом в освітньому просторі України набирає обертів тренд STEAM-освіта. Вона охоплює природничі науки, технології, технічну творчість, мистецтво та математику (власне, за початковими літерами цих назв латиною і створено цю абревіатуру). Ми також долучаємося до цього освітнього процесу. Діти зможуть створювати різноманітні електронні моделі, зможуть втілювати в життя власні технічні ідеї”.
Уже завершено ремонт приміщення, у якому працюватиме студія (на ремонт, до речі, з міського бюджету витрачено майже 1,5 мільйона гривень). Нині встановлюються світильники.
На придбання обладнання виділено 500 тисяч гривень. За словами Марини Миколаївни, вже купили лазерний різак, 3-D-принтер, ноутбуки тощо. Також нині закуповуються меблі й роутери.
Урочисте відкриття студії планується на початку вересня.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *