Акцент

Ви ще не з нами? Тоді ми йдемо до вас

Програма співфінансування дозволяє хмельничанам покращити житлові умови, залучивши кошти з міського бюджету.
Гарним прикладом співпраці влади й громади є капітальний ремонт даху будинку на вулиці Свободи, 30. Мешканці будинку взяли участь у програмі співфінансування та покращили свої житлові умови, витративши лише 11 тисяч гривень, решту було сплачено за рахунок міського бюджету. В рамках виконаних робіт стару шиферну покрівлю багатоквартирного будинку повністю замінено на сучасну.
Нова Програма співфінансування робіт з ремонту багатоквартирних житлових будинків міста Хмельницького розрахована на 2020-2024 роки. Порядок виконання та фінансування її заходів затверджені на сесії міської ради. На реалізацію Програми з бюджету міста планується виділити 75 млн грн. Аби скористатися нею, необхідно звернутися в управління житлово-комунального господарства міської ради за адресою: вул. Проскурівська, 1, тел.: 79-57-65, 65-79-57.
Відповідно до цієї Програми частина коштів фінансується з міського бюджету, решту сплачують мешканці багатоквартирних будинків. Частка мешканців у співфінансуванні залежить від віку будинку: від 10 до 25 років співвідношення становитиме 40% (з міського бюджету) на 60% (сплачують мешканці); від 25 до 50 — 60% на 40%; старші 50 років — 80% на 20%. Чим старший будинок, тим менше доведеться сплачувати мешканцям багатоповерхівки.
Фінансування з бюджету на роботи з ремонту житлового будинку у 100% розмірі передбачається у випадках, коли невиконання робіт може призвести до аварійного стану будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *