Актуально

Бліцопитування: місцеві вибори

У 2019 році під простим і дуже дієвим гаслом “Зробимо їх разом” Володимир Зеленський зумів не тільки сам стати президентом, але й провести монобільшість у парламент.
І лише зараз ті, хто голосував за бренд, зрозумів, що помилився. Адже ми побачили не лише недосвідчену, непрофесійну і навіть малограмотну команду Зеленського, а й команду без стратегії розвитку держави, а сам президент за рік перебування на високій посаді не тільки не виконав свої передвиборчі обіцянки, а й довів свою неспроможність і нездатність ефективно управляти країною.
На місцеві вибори партія “Слуга народу” теж планує висувати своїх кандидатів на посади міських голів.
Скажімо, на посаду мера Тернополя вже зазіхнувся комік Віктор Гевка, в мери Кривого Рогу має намір іти Юрій Корявченков (Юзік з “95 Кварталу”), Кам’янця-Подільського — комік з шоу “Ліга сміху” Володимир Черняк, Черкас — телеведучий Олександр Скічко.
Не виняток, що й серед кандидатів у мери Хмельницького знайдуться мастаки розказувати анекдоти. Втім на те вони й місцеві вибори, що люди обирають не популістів і сміхунів, а тих, кому довіряють, хто вже показав себе в конкретній роботі. А що думають з цього приводу хмельничани?

Леся Стебло, голова ГО “Тепло рідних сердець”, волонтерка:
— Все, що робиться нині, маю на увазі суцільну партизацію, робиться для знищення влади на місцях. Громадянин не має права обирати депутата, а якщо й обирає, то завуальовано. Однак оптимізм є: всі вже втомилися від популізму, який заполонив джерела інформації. Люди починають думати, спостерігати за тим, хто і що робить, а не просто виголошує солодкі гасла. Сподіваюсь, що на цих місцевих виборах українці вже не орієнтуватимуться на бренд політичної партії, а обиратимуть лідерів, з якими зможуть розвивати свої території на місцях.

Володимир Олійник, голова міської літературної спілки:
— Гадаю, міського голову точно не потрібно переобирати. Такої злагодженої команди на чолі з Олександром Симчишиним, яка реально робить багато для міста, ще не було. Значно покращився благоустрій міста: зупинки громадського транспорту стали європейськими, в місті якісно прокладаються дороги, будуються нові дитячі майданчики, школи і дитсадки. Великі зрушення і в гуманітарній сфері. Для всієї України місто показало приклад, організовуючи для молоді стажування в міській раді. Нова програма міської ради “Читай українською” відкрила хмельничанам нові твори іменитих письменників і талановитих початківців. А щодо виборів загалом, якщо вони відбудуться в період суворого карантину, можливо, варто подумати, щоб провести їх онлайн.

Тарас Тарасов, артдиректор у Happy Day Production:
— Думаю, місцеві вибори для хмельничан не будуть якимись надзвичайними, адже більшість депутатів міськради показала конкретну роботу і здатність працювати на благо громади. Виборці, яких ці депутати чули, навряд чи захочуть їх змінювати. Так само міський голова: такого прогресивного і працездатного мера місто ще не мало ніколи, а від добра, добра не шукають. Головне пам’ятати, що він нашого вибору залежатиме, як житиме наше місто і ми наступні п’ять років. Час, щоб ознайомитись з новими правилами гри, тобто з новим Виборчим кодексом, і не наробити помилок при заповненні бюлетеня, ще є.

Костянтин Завроцький, головний лікар міської ветеринарної лікарні:
— Попри те, що нині Хмельницький розвивається і є одним із найкращих міст за комфортністю проживання, нам є куди рости, розвиватися. Хочеться, щоб нинішній міський голова продовжив свою роботу так само активно, як працює тепер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *