Кримінал

“Феллах всесильний”

На Хмельниччині податківець, який за 20 тисяч доларів США вирішив “врятувати” зловмисника, сам сів на лаву підсудних.

До суду скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника одного з управлінь ГУ ДФС у Хмельницькій області. Посадовець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 3692 Кримінального кодексу України). Простими словами, податківець вирішив заробити собі не просто на хліб, а на хліб із маслом і чорною ікрою. Відтак, коли в нього на горизонті з’явився порушник, який підробив документи, щоб не сплачувати податки, у фіскала засвербіли руки. Він, як добрий дядечко Джо, вирішив “допомогти” правопорушнику уникнути покарання шляхом впливу на працівників ГУ Нацполіції у Хмельницькій області, які відкрили кримінальне провадження. Свій гонорар оцінив у 20 тисяч доларів, але здійснити задум податківцю не вдалося. Його затримали під час отримання хабара.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.
Процесуальне керівництво здійснювала прокуратура Хмельницької області. Оперативний супровід — управління Служби безпеки України в Хмельницькій області.
Обвинувальний акт уже скеровано до суду.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2000 до 5500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі від двох до п’яти років.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *