Проект

10 держпослуг за 15 хвилин

Хмельницький офіційно приєднався до ініціативи Міністерства цифрової трансформації України щодо запровадження пілотного проєкту “єМалятко” .
єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених, яка економить і час, і сили. Адже раніше, щоб отримати всі документи для дитини, батькам доводилось обходити майже 11 різних державних установ, витрачаючи на це щонайменше 10 днів. Новий сервіс цілком звільняє батьків від безглуздої рутини збору документів та очікування в чергах до держорганів. єМалятко зменшує кількість установ до однієї — всі послуги можна замовити в один час в одному місці.  Причому лише за однією заявою батьки новонародженої дитини ще в пологовому будинку матимуть змогу отримати водночас 10 державних послуг від різних держустанов. Необхідними документами є лише паспорти і реєстраційні номери облікових карток платників податків батьків (за наявності) та медична довідка з пологового будинку. Для отримання допомоги при народженні варто мати також банківські реквізити. За послугу єМалятко не потрібно платити, вона безкоштовна. Винятком є лише реєстрація місця проживання дитини, адміністративний збір за яку складає 13,6 грн.

Водночас єМалятко — добровільна послуга. Тож, за бажанням, батьки можуть реєструвати народження дитини та отримувати інші документи, як раніше. Тобто система не передбачає ліквідації традиційних інстанцій. Згодом послуга стане доступною для всіх охочих онлайн. Батьки зможуть подавати заяву на порталі “Дія” самостійно без допомоги адміністраторів ЦНАПу, перинатального центру та відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *