Кримінал

Чарка горілки — лиха ківш

Двоє старих приятелів вирішили скрасити собі життя пляшкою оковитої. Прикупивши до горілки закуску, вмостилися на паркані неподалік залізничної колії в обласному центрі. Коли захмеліли, між ними виник конфлікт, який переріс у бійку. Коли одному з чоловіків кулаків було замало, він дістав із сумки ножиці і увігнав їх у груди товаришеві по чарці. А зрозумівши, що накоїв, втік. Поранений 33-річний чоловік ледве дійшов до двору найближчої багатоповерхівки, де його помітила перехожа, яка й викликала швидку. У міській лікарні потерпілого прооперували. Тим часом поліція розшукала різника, але він не впускав правоохоронців до свого помешкання. Довелося кликати рятувальників на підмогу. Вони за допомогою спецпристрою відчинили двері. Чоловікові вже оголосили підозру в замаху на вбивство.
Майже схожа історія трапилась 12 червня в селищі Закупне Чемеровецького району. Під час чаркування між двома чоловіками так само виник конфлікт, під час якого 49-річний зловмисник кухонним ножем завдав своєму 28-річному другу декілька проникаючих ударів у черевну порожнину, пошкодивши селезінку. Потерпілий ще зумів самостійно зателефонувати на 103 і повідомити місце свого перебування. Медики терміново прооперували чоловіка. Водночас лікарі приймального відділення повідомили поліцію про пацієнта з ножовими пораненнями. На місце одразу виїхала слідчо-оперативна група. Зловмисника затримали.
Наразі чоловікові вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до восьми років позбавлення волі. На період досудового розслідування суд визначив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Ольга Сєргєєва

Зухвалий удар у спину

Працівники Хмельницької прокуратури довели у суді вину двох юнаків, мешканців обласного центру, які наприкінці 2018 року скоїли розбійний напад на двох людей. Зловмисників засудили на вісім років позбавлення волі.

Два дебелі хлопці, у яких до роботи не стояли руки, вирішили заробити кулаками. Жертву, яку планували пограбувати, підчікували неподалік магазину, але, окрім двох чоловіків, які з цигарками в руках щось обговорювали, нікого не було. Недовго думаючи, зловмисники вирішили напасти на них. Зайшли ззаду і, як ні в чому не бувало, зненацька ударом у спину звалили дядьків на землю і почали бити. Більша частина ударів поцілила в голову і тулуб. У результаті потерпілі отримали численні забої та гематоми, а в одного з них навіть діагностували перелом кісток черепа. Після того, як потерпілі не могли ні оборонятися, ні навіть кликати на допомогу, лиходії зірвали з них срібні прикраси, забрали гаманець, телефон і втекли.
За словами очільника місцевої прокуратури Валерія Заяця, сторона обвинувачення повністю довела в суді вину нападників, що відповідає частині 4 статті 187 ККУ (розбій, поєднаний з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений за попередньою змовою групою осіб).
Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на вісім років з конфіскацією всього їхнього майна, крім житла.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *