COVID-19

Заборони і рекомендації

Кабмін продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня: що зміниться?

Під забороною залишається перебування в громадських будинках, спорудах та транспорті без засобів індивідуального захисту (вдягати маску в цих місцях обов’язково). Що стосується транспорту, то, як і раніше, забороняється перевезення пасажирів у кількості більше, ніж передбачено місць для сидіння. Відповідно до постанови уряду про адаптивний карантин рішення щодо пом’якшення обмежувальних заходів ухвалюватимуться у регіонах з урахуванням епідемічної ситуації, тобто відповідності трьом критеріям МОЗ: середня кількість випадків COVID-19 за сім днів на 100 тисяч населення не має перевищувати 12 осіб, а завантаженість ліжок у лікарнях, які приймають пацієнтів, інфікованих коронавірусом, не повинна перевищувати 50 відсотків. Ще один критерій — кількість тестувань, яка має бути більшою за 12 на 100 тисяч людей.
Наразі послаблювати карантин не готові в Києві та ще в десятьох областях України. Хмельницького в цьому списку немає. Втім за рахунок жителів Кам’янця-Подільського, Кам’янець-Подільського, красилівського та Старокостянтинівського районів, у яких діагностовано COVID-19, кількість хворих на коронавірус в області зросла.
Наразі від початку пандемії на Хмельниччині зареєстрували 635 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, 45 — в Хмельницькому. З них 43 одужали, одна людина померла і двоє хворіють (один — стаціонарно).
Загалом, 77% усіх захворілих людей в області вже одужали. Станом на 24 червня на стаціонарному лікуванні в Хмельницькій інфекційній лікарні перебувають 48 хворих на COVID-19 (один мешканець Хмельницького) і три людини з підозрами на COVID-19 (один мешканець Хмельницького).
Нагадаємо, що на кордонах області з Чернівецькою, Тернопільською, Вінницькою областями досі на моніторингових постах проводять вибіркові перевірки пасажирських перевезень щодо дотримання санітарних норм і карантинних обмежень та конт-ролюють транзитний транспорт. Якщо ж у сусідніх областях будуть зафіксовані спалахи коронавірусної інфекції, то в прикордонних з Хмельниччиною районах можуть встановити додаткові блокпости.
Окрім того, в області посилять контроль дотримання маскового режиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *