Кримінал

“Добродій” обкрадав стареньких

Чималих статків нажив 39-річний чоловік на заощадженнях людей похилого віку. За кілька років він обібрав пенсіонерів на десятки тисяч гривень. Крав тихо й без слідів і робив це за спланованим сценарієм. Спочатку входив у довіру пенсіонерів, а потім, дізнавшись, що в них поцупити, пропонував допомогу у вирішенні різних проблем: переоформити пенсію, владнати борги за комуналку чи інші соціальні питання, яких у літніх людей чимало. Коли старенькі велись на обіцянки “доброго” чоловіка, а обманути їх було неважко, зловмисник приходив на обійстя своїх жертв і вони гостинно запрошували його до оселі. Далі діяв за обставинами: якщо господиня пропонувала чай, погоджувався і, поки старенька поралася на кухні, обкрадав її. В інших пенсіонерів доводилось виманювати гроші шахрайськими методами. Дехто з ошуканих лише через тиждень помічав, що “гість” гарно похазяйнував у їхньому будинку.
Але, як кажуть, скільки нитку не пряди, а кінець їй буде. Хоча ошуканим і понад 70 років, вони запам’ятали прикмети грабіжника. Затримали його в одному з сіл області, коли він з викраденими грішми чергової жертви направлявся на автостанцію.
Зловмиснику вже повідомили про підозру за двома статтями ККУ: стаття 185 ч. 2 (крадіжка) і стаття 190 ч. 2 (шахрайство). За сукупністю злочинів спритний “добродій” може загриміти до в’язниці на п’ять років.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *