Акцент

Територія спорту

Лише 13% українців залучені до занять фізкультурою та спортом. Це вчетверо менше, ніж у Фінляндії, та вдвічі порівняно з Німеччиною та Францією. Натомість за тривалістю життя українці посідають одне з останніх місць у Європі.
Якщо ж говорити про Хмельницький, то за останні чотири роки спортивна культура міста кардинально змінилася. Влада міста серйозно взялася за дворові спортмайданчики: їх ремонтують, відновлюють, будують і оснащують тенісними, шаховими столами, новим спортивним обладнанням. Водночас нові майданчики почали відкривати і в навчальних закладах. Для шкіл це була насправді велика подія, адже стадіони, поля для футболу та інших видів спорту раніше навіть ніхто не брався ремонтувати.
Тільки торік у місті збудовано 49 дитячих та п’ять спортивних майданчиків. Спортмайданчики зі штучним покриттям з’явились у школах №№19, 7, гімназіях №№1 і 2, НВК №4.
А вже цьогоріч у мікрорайоні Дубове, на території, яку тутешні мешканці називають Іскоркою, в лютому відкрито перший спортивний майданчик. Там встановлено універсальний гімнастичний комплекс — на радість і дітям, і дорослим. За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Василя Новачка, такий гімнастичний комплекс має свої переваги, адже стійкіший до пошкоджень і зможе витримувати більшу кількість охочих потренуватися.
Нині, незважаючи на карантин, у місті продовжують створюватися комфортні місця для відпочинку та занять спортом.
Завершується будівництво спортивного майданчика на території ЗОШ №21. Відтепер там можна грати у міні-футбол, гандбол, волейбол, баскетбол, теніс, бадмінтон. Також триває будівництво спортивних майданчиків у ЗОШ №№25 та 6. Розпочато будівництво майданчиків у НВО №5, на старті — будівництво спортмайданчиків у ЗОШ №13 і СЗОШ №1.
Взагалі у 2020 році у нашому місті на ремонт дитячих та спортивних майданчиків передбачалося витратити три мільйони гривень з міського бюджету. Натомість капітального ремонту потребують 30 об’єктів (з них 25 — дитячі майданчики, п’ять — спортивні).
У 2020-му вперше в міському бюджеті передбачені кошти на поточні ремонти діючих дитячих і спортивних майданчиків. На це заплановано витратити 500 тисяч гривень.

Ольга Наскальна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *