Актуально

За два тижні до літа

Купальний сезон у Хмельницькому стартує 1 червня і триватиме до 1 вересня. Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Хмельницької міської ради.
Відпочинок цього літа виглядатиме інакше, ніж зазвичай. Варіант поїхати кудись відпочити у червні узагалі не розглядається, а липень і серпень — ще під питанням. Словом, пандемія коронавірусу та пов’язаний із ним карантин внесли свої корективи. Скоріше за все, внутрішній автомобільний туризм може стати головним трендом 2020 року.
Втім для більшості хмельничан улюбленим місцем літнього відпочинку є міський пляж на лівому березі річки Південний Буг. Отож, на відміну від інших міст, де немає водойм, ми в досить вигідному становищі. Тим більше, що торік берег Південного Бугу на міському пляжі розчистили від чагарників, розрівняли спуск до води, демонтували старі фонтанчики з питною водою (на їх місці встановили нові естетичні, нікельовані) та сонцезахисні парасольки. Також встановили три нові кабінки для переодягання з трьома секціями і лавочками, які, на жаль, були пошкоджені вандалами.
Цього року на пляжі облаштовують ще 10 сонцезахисних парасольок. Підрядна організація на замовлення управління житлово-комунального господарства вже їх монтує на офіційно облаштованому місці для купання.
До початку купального сезону комунальники завезуть новий пісок і почистять акваторію пляжу. Для зручності відпочивальників поруч з пляжною зоною вже встановили подвійні лавки нового дизайну та незвичної форми яскраві контейнери для сміття. За санітарний стан міського пляжу відповідатиме КП “Парки і сквери міста Хмельницького”. Його керівнику належить забезпечити якісну підготовку міського пляжу до купального сезону. Зокрема, створити безпечні умови для відпочинку на пляжі. Укласти договір з атестованою аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах на професійне обслуговування. Забезпечити організацію функціонування рятувальних постів та водолазного обстеження дна акваторії пляжу з подальшим позначенням небезпечних місць попереджувальними написами: “Небезпечно!”, “Купатись заборонено!”. Також очистити пісок від сміття, провести ремонт обладнання на міському пляжі, на період купального сезону забезпечити експлуатацію, санітарне очищення й належне утримання території пляжу. Спільно з управлінням ЖКГ потрібно встановити чіткі межі пляжу за допомогою інформаційно-попереджувальних щитів.
Документом також передбачено встановити знаки щодо заборони проїзду та стоянки автотранспорту на території пляжу, вигулу та купання собак. А також обладнати пляж засобами оповіщення, наочною агітацією, інформаційними матеріалами щодо заходів безпеки на воді, способів надання допомоги потерпілому, саморятування.
Аварійно-рятувальній службі на водних об’єктах відповідно до “Правил охорони життя людей на водних об’єктах” доручено виставити буї оранжевого або червоного кольору через кожні 25-30 м в межах 50 м від берега. В період купального сезону інформувати відпочивальників про правила поведінки на воді.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *