Подробиці

Палац спорту: фініш за планом?

Будівництво сучасного багатофункціонального Палацу спорту в Хмельницькому на вулиці Прибузькій, 5/1а розпочалося ще в січні 2019 року. Перший камінь на будівництві заклали в березні того ж року.
Майбутній спортивний комплекс не має аналогів в Україні. Споруджується він за державних програмою будівництва і реконструкції палаців спорту за рахунок державних субвенцій.
Загальна вартість складає приблизно 300 мільйонів гривень. Уже в грудні 2018-го Хмельницький отримав 54 мільйони гривень державних субвенцій. З міського бюджету було виділено 8 мільйонів гривень.
Будівництво активно триває і нині. Лише за останній місяць до споруди добудували центральний вхід та п’ять аварійних виходів. Готові адміністративно-господарський корпус (у ньому будуть роздягальні, гардероб, кав’ярні, адміністративні приміщення) та зведено каркас спортивної арени. Фактично залишилися внутрішні роботи: комунікаційні, оздоблювальні, облаштування покриття на арені, сидінь, підведення світла.
За словами міського голови Олександра Симчишина, ці роботи реально можна зробити за півроку за незалежного фінансування. У грудні минулого року з міського бюджету було виділено черговий внесок у сумі 10 мільйонів гривень, які вже використані.
Для продовження будівництва нині знову потрібні державні субвенції. На своїй сторінці у Facebook Олександр Симчишин зазначив: “Рік тому ми почали будувати Палац спорту. Без перебільшення — це найпотужніше будівництво міста й області за роки незалежної України. В 2018 році ми перемогли в конкурсі й отримали державне співфінансування. Зараз стан готовності об’єкта — майже 40%. Використали 112 млн грн, з них 32 млн грн — кошти міського бюджету. Темпи будівництва вражають. Завершили спортивно-адміністративну і господарську будівлю. Звели каркас спортивної арени, призначеної для різних видів спорту, яка також може використовуватися для концертів, фестивалів тощо. Арена розрахована на 3000 сидячих місць.
Зараз ми вчергове боремося за кошти з державного бюджету. Позиція Міністерства спорту України вселяє оптимізм. Допомагають і окремі народні депутати, спортсмени. Віримо в розуміння перспективи нашого Палацу спорту, бо заклади такого рівня потрібні не лише місту, а й державі.
Якщо ми отримаємо 160 мільйонів гривень, на які подали заявку, з держбюджету, то готову арену зможемо презентувати вже наприкінці грудня!”
Насамкінець варто зазначити, що за останні 30 років за державні кошти в Україні не було збудовано жодного спортивного комплексу. Тому спорудження Палацу спорту з залученням державних субвенцій у нашому місті однозначно можна зарахувати до здобутків міської влади.
Чекатимемо завершення будівництва і відкриття Палацу спорту.

Тетяна Кравцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *