Доброчинність

На варті безпеки лікарів

З перших днів, коли в Україні почали фіксувати хворих на COVID-19, міський голова Олександр Симчишин наголосив, що пріоритетом міської влади є забезпечення лікарів індивідуальними засобами захисту, обладнанням та належним фінансуванням. Адже саме лікарі нині на передовій у боротьбі з коронавірусом і від них залежить здоров’я хмельничан. Відтак одразу на першому етапі з міського бюджету було виділено майже 20 мільйонів гривень для потреб Хмельницької міської інфекційної лікарні, яка стала опорним медичним закладом в лікуванні хворих на COVID-19 з усієї області. П’ять мільйонів з цієї суми було спрямовано на засоби індивідуального захисту лікарів.
Два місяці поспіль ця робота не припиняється. Зокрема медикам, які борються з COVID-19, встановили муніципальні надбавки. На це витратять понад 3,5 мільйона гривень.
До протидії пандемії активно долучилися волонтери й підприємці. Зокрема благодійний фонд “Волонтери Поділля” постійно забезпечує лікувальні заклади міста захисними щитками, індивідуальними засобами захисту, дезінфікуючими розчинами тощо. Цього разу благодійники передали трьом лікарням міста три сотні біозахисних костюмів.
За словами головного лікаря міської лікарні Валерія Гарбузюка, захисний одяг вкрай необхідний лікувальному закладу. Його передадуть до травматологічного та приймального відділень, аби медпрацівники відчували себе більш захищеними. Спеціальний захисний одяг від благодійного фонду та депутатів міськради отримали дитяча міська та інфекційна лікарні.
За словами голови благодійного фонду “Волонтери Поділля” Юрія Смаля, це чергова допомога медзакладам міста. “Багаторазові захисні костюми виготовлені з медичного антибактеріального та водовідштовхувального матеріалу — спанбонду. Також вони підлягають автоклавуванню в пароформаліновій камері для обробки. Така допомога нині неабияк потрібна тим, хто знаходиться на передовій з COVID-19”, — зазначив Юрій Смаль.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *